blog translate

Job Listings

recent posts

καιρός

Il leone di Amfipoli - The lion of Amfipolis
25.6.11

Στο Λούβρο η Αμφίπολη

serreslife, 25/06/2011
Τους αρχαιολογικούς τόπους της Βεργίνας, της Πέλλας, του Δίου, των Λευκαδίων και της Αμφίπολης περιηγήθηκε αυτές τις μέρες ομάδα Γάλλων δημοσιογράφων, από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ της χώρας τους (από τα ΜΜΕ Le Monde, le Figaro, Liberation, Le Parisien, Le Journal de Dimanche, Paris Match, National Geographic κ. ά.), προκειμένου να κατανοήσουν τα σημαντικά κέντρα του Μακεδονικού Βασιλείου από τα οποία προέρχονται τα 668 αντικείμενα που θα ταξιδέψουν στη γαλλική πρωτεύουσα για γιγαντιαία περιοδική έκθεση στο Μουσείο του Λούβρου...


Η έκθεση που φέρει γενικό τίτλο «Au Royaume d’ Alexandre le Grand. La Macédoine antique – Αρχαία Μακεδονία. Στο βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου» θα πραγματοποιηθεί από τις 10/10/2011 έως 16/1/ 2012 και θα φιλοξενεί εκατοντάδες αρχαιολογικά ευρήματα από την περιοχή της Μακεδονίας, από Εφορείες Αρχαιοτήτων και Μουσεία της χώρας μας. 

Εργα εξαιρετικής τέχνης θα «συναντηθούν» με 300 και πλέον αντικείμενα της Μακεδονίας που βρίσκονται στο Λούβρο από τα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ού αιώνα. Η αποστολή των Γάλλων δημοσιογράφων ξεναγήθηκε στην Αμφίπολη από την Προϊσταμένη της ΚΗ’ εφορείας προϊστορικών και κλασικών αρχαιοτήτων Σερρών, Κατερίνα Περιστέρη, αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Αναγνώριση Γενοκτονίας

Αναγνώριση Γενοκτονίας
βοηθήστε με την ψήφο σας

photos

επισκέπτες

free counters

on line

Live Traffic Feed

Αναγνώστες

Serres Blogs