blog translate

Job Listings

recent posts

καιρός

Il leone di Amfipoli - The lion of Amfipolis
29.6.11

Το καλοκαίρι του 2012 έτοιμο το τμήμα Μεσοράχη - Αμφίπολη

infoserres, 29/06/2011

Συνέντευξη τύπου με θέμα την εξέλιξη των οδικών έργων στην Κεντρική Μακεδονία παραχώρησαν στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης τη Δευτέρα (27/6) ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θύμιος Σώκος και ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων  Γιάννης Μαγκριώτης...
Μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, έκανε αναφορά σε όλους τους οδικούς άξονες που είναι ενταγμένοι στο ΕΣΠΑ, είτε σ’ αυτούς που βρίσκονται στη φάση κατασκευής είτε σ' αυτούς που έχουν ενταχθεί και βρίσκονται στη διαδικασίας υπογραφής συμβάσεων με τους αναδόχους.
Συγκεκριμένα το μοναδικό έργο που αφορά το νομό Σερρών, έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και βρίσκεται στη φάση κατασκευής του, είναι το τμήμα του οδικού άξονα Σερρών – Αμφίπολης, προϋπολογισμού 38.600.000 €.
Οι εργασίες για την κατασκευή του οδικού άξονα Μεσορράχης- Αμφίπολης, ξεκίνησαν στις 16/7/010 και αναμένεται να ολοκληρωθεί. εκτός απροόπτου, τον Ιούνιο του 2012.
Το φυσικό αντικείμενο του έργου, είναι η κατά τμήματα βελτίωση της οδού από τον άξονα κυκλοφορίας Στρυμόνα, έως τη Μεσορράχη και συγκεκριμένα έξι τμήματα. Αναλυτικά, τα τμήματα αυτά είναι τα εξής:
-Από τον άξονα κυκλοφορίας Στρυμόνα έως τη θέση «Ποτίστρα». Το τμήμα αυτό περιλαμβάνει τον άξονα κυκλοφορίας Αμφίπολης, δύο ισόπεδους κόμβους για Αμφίπολη και την παλιά εθνική οδό.
-Το δεύτερο τμήμα
περιλαμβάνει τη βελτίωση της εθνικής οδού στην κοινότητα Μεσολακκιάς, με την ανακατασκευή γέφυρας στο ομώνυμο ρέμα και ενός ισόπεδου κόμβου για την εξυπηρέτηση του χωριού. Περιλαμβάνει, επίσης, τεχνικά, όπως κάτω διαβάσεις για την εξυπηρέτηση κατοίκων και κιβωτοειδείς οχετούς για τη διευθέτηση των ομβρίων.
-Το τρίτο τμήμα
περιλαμβάνει την κατασκευή ισόπεδου κόμβου στη θέση «ελαιουργείο», για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.
-Το τέταρτο τμήμα
περιλαμβάνει βελτίωση και ανακατασκευή του τμήματος Δραβίσκου- Μυρίνης, που είχε υποστεί ζημίες λόγω κατολισθήσεων.
-Το πέμπτο τμήμα
περιλαμβάνει αποκατάσταση της οδού στη θέση «Δήμητρα», που επίσης είχε υποστεί ζημίες λόγω κατολισθήσεων.
-Τέλος, το έκτο τμήμα
περιλαμβάνει βελτίωση και ανακατασκευή τμήματος κοντά στον οικισμό της Μεσορράχης, με την κατασκευή ισόπεδου κόμβου για την εξυπηρέτηση του οικισμού.
Εκτός αυτών, προβλέπεται και η κατασκευή των απαραίτητων παρακάμψεων κυκλοφορίας, όπως επίσης και η βελτίωση αγροτικών οδών σε διερχόμενους οικισμούς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Αναγνώριση Γενοκτονίας

Αναγνώριση Γενοκτονίας
βοηθήστε με την ψήφο σας

photos

επισκέπτες

free counters

on line

Live Traffic Feed

Αναγνώστες

Serres Blogs