blog translate

Job Listings

recent posts

καιρός

Il leone di Amfipoli - The lion of Amfipolis
6.6.12

Πλημμύρισαν καλλιεργήσιμες εκτάσεις στον κάτω ρου του Στρυμόνα

e-simerini, 06/06/2012

Σε επιφυλακή συνεχίζουν ναβρίσκονται όλοι με το βλέμμα στραμμένο
στη στάθμη των υδάτων της Κερκίνης αλλά και του ποταμού Στρυμόνα
Πραγματοποιήθηκε,χθες το πρωί,έκτακτη συνεδρίαση στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Ιωάννη Μωυσιάδη με θέμα ταμέτρα και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν...


Σε επιφυλακή συνεχίζουν ναβρίσκονται όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς της Περιφερειακής ΕνότηταςΣερρών ,με το βλέμμα στραμμένοστην στάθμη των υδάτων της λίμνης Κερκίνης αλλά και του ποταμού Στρυμόνα ,και τονφόβο της υπερχείλιση τους . Μετά την χθεσινή πλημμύρα των καλλιεργήσιμων εκτάσεων στο κάτω ρου του Στρυμόνα πραγματοποιήθηκε,χθες το πρωί,έκτακτη συνεδρίαση στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Ιωάννη Μωυσιάδη με θέμα ταμέτρα και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν.
Εκτός από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών σε επιφυλακή συνεχίζουν να βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές στους δήμους Αμφίπολης , Βισαλτίας και ΕμμανουήλΠαππά . Δημοτικές αρχές και δημότες είναι κυριολεκτικά στο πόδιαφού ο κίνδυνος να πλημμυρίσουν οι περιοχές τους δεν έχει απομακρυνθεί .
Παρότι είναι ενθαρρυντικές οι μετρήσεις αναφορικά με την στάθμη τη λίμνης Κερκίνης και του ποταμού Στρυμόνα ,αφού δείχνουν να έχει πέσει η στάθμη τόσο στη λίμνη όσο στον ποταμό ,δεν εφησυχάζουν αφού αναμένονται νέες βροχοπτώσεις στην περιοχή .
Πλημμύρισαν καλλιεργήσιμες εκτάσεις
Μετράν πληγές οι αγρότες που έχουνκαλλιεργήσιμες εκτάσεις κοντά στο κάτω ρου του ποταμού Στρυμόνα μετά την υπερχείλιση του ποταμού τα ξημερώματα της Τρίτης . Οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις που πλημμύρησαν βρίσκονταιστο δήμο Αμφίπολης στα αγροτεμάχια της Παλαιοκώμης ,Αμφίπολης , Μεσολακιάς ,Μικρού Σουλίου και στο δήμο Βισαλτίας με μικρότερο ποσοστό στην περιοχήτων Ιβήρων και του Αχινού .
Στο Δήμο Αμφίπολης
Τα αναχώματα που στήθηκαν τι τελευταίες μέρες στο κάτω ρου του ποταμού Στρυμόνα ,στην περιοχή του δήμου Αμφίποληςδεν άντεξαν και οι αγρότες είδαν τις σοδειές τους να καταστρέφονται από το νερό που γέμισε τα χωράφια τους . Περισσότερες από 3000 στρέμματα καλλιεργειών σιτηρών ,βαμβακιών, καλαμποκιών ,τεύτλων θάφτηκαν από το νερό του Στρυμόνα.
Ο δήμαρχος Αμφίπολης κ. Γιώργος Βογιατζής δήλωσε « Δυστυχώς έχουν πλημμυρίσει κάποιες καλλιεργήσιμες εκτάσεις . Οδήμος Αμφίπολης είναι το τελευταίο σημείο του Στρυμόνα ,το τελευταίοσημείο που κατεβαίνει ο ποταμός Στρυμόνας ,οπότε και εκτονώθηκε . Προσπαθήσαμε να το παλέψουμε με τα μηχανήματα του δήμου και κάποιους ιδιώτες που βοήθησαν αλλά δεν άντεξαν τα αναχώματα . Κατά τις τρεισήμισι τα ξημερώματα ,δεν άντεξαν τα αναχώματα και έσπασαν πλημμυρίζοντας τις εκτάσεις . Εμείς προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν .Τώρα περιμένουμε να στεγνώσουν τα νερά για να δούμε τις ζημιές».
Στο δήμο Βισαλτίας
Περίπου πεντακόσια στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων πλημμύρησαν στην περιοχή του δήμου Βισαλτίας από την υπερχείληση του ποταμού Σρτρυμόνα ,στα αγροτεμάχια του Αχινού και των Ιβήρων. Από την πρώτη στιγμή που ενέκυψε το πρόβλημα η δημοτική αρχή και οι δημότες της περιοχής προσπαθούν να ανακόψουν την πίεσητου νερού στήνοντας αναχώματα.
«Προσπαθήσαμε να φυλάξουμε τα αναχώματα και ακόμη συνεχίζουμε τις προσπάθειες.Τοποθετήσαμε γεωύφασμα και το σκεπάσαμε με άμμο και χώμα γιαμπορέσουμε να κρατήσουμε τα αναχώματα . Κινητοποιηθήκαμε δημοτική αρχή και δημότες από τις πρώτες μέρες που φάνηκε το πρόβλημα ,αν δεν υπήρχε αυτή η κινητοποίησηίσως να είχαμε περισσότερες πλημμύρες ,προβλέψαμε το κακό που ερχόταν και μεριμνήσαμε .»
« Αυτά είναι χάπια και ενέσεις ,τα μέτρα που πήραμε εμείς . Θα πρέπει η πολιτεία να δει το θέμα ,με σοβαρότητα γιατί καλύτερα είναι το προλαμβάνεινπάρα το θεραπεύειν» σημείωσε ο κ. Καλαϊτζής.
Πτώση της στάθμης των υδάτων στην λίμνη Κερκίνη
Όσο αφορά την στάθμη των υδάτων της λίμνης Κερκίνης, οι τελευταίες μετρήσεις είναι ενθαρρυντικές αφού δείχνουν να έχει πέσει η στάθμη των υδάτων. Παρά ταύτα δεν υπάρχει εφησυχασμός στις υπηρεσίες και στους εμπλεκόμενους φορείς καθώς αναμένονται νέες βροχοπτώσεις στην περιοχή .
Ο προϊστάμενος της πολιτικής προστασίας της ΠεριφερειακήςΕνότητας Σερρών κ. Παπαδόπουλος Γιώργος, δήλωσε « Έχει πέσει η στάθμη του νερού στην λίμνη Κερκίνη όπως και στον ποταμό Στρυμόνα . Η απελευθέρωση των υδάτων είναι 200 κυβικάτο δευτερόλεπτο από τα θυροφράγματα της λίμνης ,διαδικασία που γίνεται συνήθως».
Δήμητρα Μετόκη


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Αναγνώριση Γενοκτονίας

Αναγνώριση Γενοκτονίας
βοηθήστε με την ψήφο σας

photos

επισκέπτες

free counters

on line

Live Traffic Feed

Αναγνώστες

Serres Blogs