blog translate

Job Listings

recent posts

καιρός

Il leone di Amfipoli - The lion of Amfipolis
28.5.12

Ενημέρωση για το έργοπου επιτελείται στο Δήμο Αμφίπολης

e-simerini, 28/05/2012
Οι τελευταίες εξελίξεις στο Δήμο Αμφίπολης

Τις τελευταίες εξελίξεις στο Δήμο Αμφίπολης γνωστοποιεί με δελτίο Τύπου η δημοτική αρχή του Δήμου Αμφίπολης. Αναλυτικά αναφέρονται τα παρακάτω:

- Ένταξη έργου «Διαμόρφωσης Πλατείας Νέων Κερδυλλίων»
Το έργο, προϋπολογισμού €273.000,00, έχει λάβει απόφαση ένταξης πράξης στο πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» («Αλέξανδρος Μπαλτατζής») και απομένουν δρομολογημένες ενέργειες για την οριστική ένταξη του στο Π.Δ.Ε. του ΥΠ.Α.Α.Τ.
Το έργο αφορά την εκτέλεση των εργασιών για τη διαμόρφωση-ανακατασκευή της κεντρικής πλατείας της ΤΚ Ν. Κερδυλίων, όπως πλακοστρώσεις, φυτεύσεις, δημιουργία χώρων αναψυχής κλπ
- Ένταξη έργου «Παρέμβασης σε υφιστάμενο κύριο για τη μετατροπή του σε Εκθετήριο Λαογραφικής και Πολιτιστικής κληρονομιάς»
Το έργο, προϋπολογισμού €436.113,00, έχει λάβει απόφαση ένταξης πράξης στο πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» («Αλέξανδρος Μπαλτατζής») και απομένουν δρομολογημένες ενέργειες για την οριστική ένταξη του στο Π.Δ.Ε. του ΥΠ.Α.Α.Τ.
Αντικείμενο του έργου αποτελεί η κατασκευή μιας ολοκληρωμένης παρέμβασης και μετατροπής του ορόφου υφιστάμενου κτιρίου του Δήμου Αμφίπολης στα Ν. Κερδύλλια, σε εκθετήριο πολιτιστικής και λαογραφικής κληρονομιάς, προκειμένου να αναδειχθεί και να προβληθείιστορικά η ΤΚ. Ν. Κερδυλλίων, ενός οικισμού που εντάσσεται στο δίκτυο των «μαρτυρικών χωριών», αλλά και η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αμφίπολης. Το κτίριο βρίσκεται στην καρδιά των Ν. Κερδυλλίων και αποτελεί μέρος του κεντρικού πάρκου του χωριού.
- Εξασφάλιση πίστωσης 200.000€ για ασφαλτοστρώσεις
Εξασφαλίσθηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Ανάπτυξης ποσό 200.000€ για ασφαλτοστρώσεις στο οδικό δίκτυο, οι οποίες έχουν ήδη αρχίσει να υλοποιούνται στις κοινότητες του Δήμου Αμφίπολης, μέσω της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.
- Εξαιρετικής ποιότητας οι ακτές του Δήμου Αμφίπολης σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ
Εξαιρετικής ποιότητας χαρακτηρίζονται οι ακτές του Δήμου Αμφίπολης σύμφωνα με το έγγραφο 33535/15-5-12 του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με βάση την αξιολόγηση από το Δίκτυο Παρακολούθησης της Ποιότητας των υδάτων κολύμβησης. Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης παρουσιάζονται αναλυτικά στον παρακάτω πίνακα:
ΑΚΤΗ
ΠΟΙΟΤΗΤΑ
ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΗΜΕΙΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ
***
GR1260030462030101
KYANI AKTI
ΝΕΑ
ΚΕΡΔΥΛΛΙΑ
***
GR1260030462030201
NEA KERDYLIA-KOINOTIKI PLAZ

- Ι’ Μαθητιάδα στην Πρώτη Σερρών 11-15 Μαΐου
Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η Ι’ Πανελλήνια Μαθητιάδα στις 11-15 Μαΐου 2012 στην Πρώτη Σερρών. Η Οργανωτική Επιτροπή, παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα, κατόρθωσε να διοργανώσει μια αξιοπρεπέστατη διοργάνωση με προϋπολογισμό της τάξης των 115.000€.
Στη διοργάνωση, η οποία διεξήχθη με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Αμφίπολης, της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, της Οργανωτικής Επιτροπής Μαθητιάδας και της ΑμΚΕ "Πανελλήνια Μαθητιάδα» φιλοξενήθηκαν περίπου 600 μαθητές, από τους 52 Νομούς της χώρας και από σχολεία του εξωτερικου.
Οι Έλληνες Μαθητές, με το σύνθημα της Μαθητιάδας «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης» έλαβαν μέρος σε 34 Ολυμπιακά αθλήματα και σε 24 Παραολυμπιακές δράσεις. Οι μαθητές μέσω της συμμετοχής τους στη διοργάνωση γνωρίζουν και αγαπούν τον αθλητισμό και όλα τα οφέλη που προέρχονται από αυτόν.
Ακολουθεί ο χαιρετισμός που απηύθυνε ο Δήμαρχος Αμφίπολης κ. Γεώργιος Βογιατζής:
«Σεβασμιότατε, κύριοι βουλευτές, κύριε αντιπεριφερειάρχη, κύριοι Δήμαρχοι, κύριε εκπρόσωπε του υφυπουργού υγείας, κύριε περιφερειακέ δ/ντη της Α κ Β εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, αιδεσιμότατοι, κύριοι περιφερειακοί Σύμβουλοι, κύριοι αντιδήμαρχοι, κύριοι προϊστάμενοι της Α κ Β εκπαίδευσης Σερρών, κύριοι προϊστάμενοι των δημοσίων οργανισμών και υπηρεσιών, κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι, κύριοι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων και των τοπικών συλλόγων, κυρίες και κύριοι αγαπητά μας παιδιά.
Απόψε σας καλωσορίζουμε εδώ, στο Δήμο Αμφίπολης, στη Πρώτη, στη έναρξη της 10ηςΜαθητιάδας,η οποία φιλοξενεί μαθητές απ΄ όλη την Ελλάδα, απ’ όλο τον κόσμο. Ελληνόπουλα που ήρθαν να αγωνισθούν μεταξύ τους με ευγενή άμιλλα και να διεκδικήσουν το τίτλο του αθλητή και όχι του πρωταθλητή, το τίτλο της συμμετοχής και όχι του ανταγωνισμού, ήρθαν από τα πέρατα της Ελλάδας και του κόσμου για να δώσουν το δικό τους παρόν σ’ αυτή τη μεγάλη γιορτή της νεολαίας που πρεσβεύει τις αρχέγονεςαξίεςτου αρχαίου ελληνικού πολιτισμού επάνω στον αθλητισμό και το πολιτισμό.
Ελληνίδες, Έλληνες, και Ελληνόπουλα, τα τελευταία χρόνια η χώρα μας βρίσκεται στη δίνη μια τεράστιας κρίσης. Μια κρίσης οικονομικής που οι ρίζες της ξεπηδάνε μέσα από τη βαθύτερη κρίση των αξιών που περνάμε εδώ και αρκετά χρόνια.Μια κρίση υπόγεια και σκοτεινή που αλλοίωσε τη πραγματική ταυτότητα του Έλληνα.Του Έλληνα που δημιούργησε τους Ολυμπιακούς αγώνες,τους Παρθενώνες, τις Θερμοπύλες και τους Μαραθώνες, το Έλληνα που γέννησε τη Δημοκρατία και το δυτικό πολιτισμό. Τον Έλληνα του 1821του 1912-13 και του 1940. Μια κρίση αξιών που γέννησε τον Έλληνα της καλοπέρασης, του ατομισμού του μιμητισμού και της κοινωνικής αναλγησίας.
Ας κοιτάξουμε λοιπόν μέσα μας βαθιά κι ας δούμε από πού ξεκινήσαμε που βρισκόμαστε και που πάμε. Ας αναγεννήσουμε μέσα μας τονπολύπαθο Οδυσσέα κι ας οδηγήσουμε το καράβι μας στη μακρινή κι αγαπητή Ιθάκημακριά από τις Σειρήνες και τους κύκλωπες που κοντεύουν να μας εξαφανίσουν. Την Ιθάκη ή την Ελλάδα των προγόνων μας της πατρίδας μας, της οικογένειας μας, των φίλων μας, των συγγενών μας Την Ελλάδα της αλήθειας, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της εργασίας, της προκοπής, του αγώνα, της δημοκρατίας και του πολιτισμού,Την Ελλάδα των παιδιών μας.
Μέσα λοιπόν σ’ αυτή τη κρίση είμαστε απόψε εδώ παρόντες για να δηλώσουμε ότι συνεχίζουμε μ’ όλες μας τις δυνάμεις ένα σημαντικό θεσμό που γεννήθηκε πριν από δέκα χρόνια. Σ’ αυτή την εποχή λοιπόν που πολλά πράγματα καταρρέουν και καταργούνται εμείς προχωράμε μπροστά, δίνοντας νέα προοπτική και όραμα σ’ αυτό το θεσμό και στα νέα παιδιά που συμμετέχουν. Μέσα σε μια πολύ δύσκολη οικονομικά εποχή ο Δήμος Αμφίπολης μπαίνει μπροστά και με την υποστήριξη του Νομικού του προσώπου και της Δημοτικής του επιχείρησηςσε συνεργασία με τη Περιφέρεια και τη περιφερειακή ενότητα Σερρών και την αστική εταιρεία Πανελλήνια Μαθητιάδα συνδιοργανώνουνφέτος αυτό το θεσμό υπό τη
αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας, της Ελ. Παραολυμπιακης Επιτροπής, και της ΕθνικήςΑθλητ. Ομοσπονδίας
Δουλέψαμε σκληρά όλοι μαζί αυτό το διάστημα για να μπορέσουμε σήμερα αλλά και να μπορούμε και στο μέλλον να υποδεχόμαστε τα Ελληνόπουλα από όλο τον κόσμο εδώ στο Δήμο Αμφίπολης να συμμετέχουν σ’ αυτή τη μαγευτική αθλητική και πολιτιστική διοργάνωση της μαθητιώσας νεολαίας. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συνδιοργανωτές( τη Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, και τη αστική εταιρεία Πανελλήνια Μαθητιάδα) την οργανωτική επιτροπή, τα στελέχη του Δήμου, αιρετά και μη, (τη πρόεδρο του Δ.Σ, τους Αντιδημάρχους, τους Προέδρους και ταΔ.Σ του Νομικού Προσώπου και της Δημοτικής Επιχείρησης, το Δημοτικό Συμβούλιο, το Πρόεδρο και τα μέλη της τοπικής κοινότητας Πρώτης), όλους τους εθελοντές της 10 ης Μαθητιάδας, τους Συλλόγους του Δήμου, τα μέσα ενημέρωσης, τους χορηγούς μας, όλους τους εργαζόμενους και όλους συντελεστές, που με τη αδιάκοπη δουλειά, το μεράκι και την αγάπη τους, συνέβαλαν τα μέγιστα στη επιτυχία αυτής της διοργάνωσης.
Επίσης να ευχαριστήσω τους προσκαλεσμένουςμας και όλους εσάς που τιμάτε απόψε με τη παρουσία σας την έναρξη των αγώνων τηςΜαθητιάδας. Κλείνοντας, Κηρύσσω απόψε την έναρξη της 10ης Μαθητιάδας και εύχομαι καλή επιτυχία σ΄ όλους τους συμμετέχοντες αθλητές.»
- Διημερίδα με θέμα "Βιώσιμα συστήματα διαχείρισης ιλύων και οργανικών στερεών αποβλήτων" στο Ροδολίβος 18-19 Μαΐου
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διημερίδα με θέμα "Βιώσιμα συστήματα διαχείρισης ιλύων και οργανικών στερεών αποβλήτων" που διοργανώθηκε από το εργαστήριο "Υδραυλικών Έργων & Διαχείρισης Περιβάλλοντος" του Τμήματος Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών ΑΠΘ στις 18&19 Μαΐου.Η διημερίδα είχε ως στόχο την ενημέρωση σε Χαμηλού Κόστους Βιώσιμα Συστήματα Διαχείρισης Ιλύων και Οργανικών Στερεών Αποβλήτων και απευθυνόταν σε όσους ασχολούνται με θέματα Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων, Ιλύων Κέντρων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ), Κτηνοτροφικών Αποβλήτων.
Η διημερίδα ολοκληρώθηκε το Σάββατο 19 Μαΐου στο Ροδολίβος, με την παράθεση διαλέξεων στο κινηματοθέατρο "ΡΟΔΟΝ" από τους κ.κ. Γείτονα και Οικονόμου, καθηγητές του ΑΠΘ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Αναγνώριση Γενοκτονίας

Αναγνώριση Γενοκτονίας
βοηθήστε με την ψήφο σας

photos

επισκέπτες

free counters

on line

Live Traffic Feed

Αναγνώστες

Serres Blogs