blog translate

Job Listings

recent posts

καιρός

Il leone di Amfipoli - The lion of Amfipolis
23.2.12

Στο επίκεντρο και πάλι οι συγχωνεύσεις σχολείων

serreslife, 23/02/2012
Τα Δ.Σ. αποφασίζουν επί των προτάσεων της Β/θμιας Εκπαίδευσης.
Στην… πυρά και πάλι οι συγχωνεύσεις.
Απέρριψε την πρόταση της Β/θμιας, για συγχώνευση των Γυμνασίων Πρώτης και Ροδολίβους, το Δ.Σ. Αμφίπολης.
..


Νέος κύκλος συζήτησης έχει ανοίξει τον τελευταίο καιρό, για το θέμα των συγχωνεύσεων των σχολικών μονάδων. Η πρώτη φάση των συγχωνεύσεων έφερε κόντρες, οξείες αντιπαραθέσεις, αντιδράσεις και συμβιβασμούς, τουλάχιστον στο νομό Σερρών. Αυτή, όμως, η πρώτη φάση και τα αποτελέσματά της, δεν φάνηκε να αφήνουν ικανοποιημένη την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, με αποτέλεσμα να έχει δώσει σχετική εντολή στις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, για να προχωρήσει η δεύτερη φάση των συγχωνεύσεων των σχολικών μονάδων. Οι Διευθύνσεις, με τη σειρά τους, έστειλαν τις αντίστοιχες, δικές τους προτάσεις προς τους Δήμους, προκειμένου να αποφανθούν τα Δημοτικά Συμβούλια.

Αποφασίζουν τα Δ.Σ. για τις προτάσεις της Β/θμιας
Στο επίκεντρο και πάλι οι συγχωνεύσεις σχολείων

Το θέμα των συγχωνεύσεων των σχολικών μονάδων, επανήλθε τον τελευταίο καιρό στην επικαιρότητα. Η πρώτη φάση των συγχωνεύσεων έφερε κόντρες, οξείες αντιπαραθέσεις, αντιδράσεις και συμβιβασμούς, τουλάχιστον στο νομό Σερρών. Αυτή, όμως, η πρώτη φάση και τα αποτελέσματά της, δεν φάνηκε να αφήνουν ικανοποιημένη την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, με αποτέλεσμα να έχει δώσει σχετική εντολή στις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, για να προχωρήσει η δεύτερη φάση των συγχωνεύσεων των σχολικών μονάδων.
Οι Διευθύνσεις, με τη σειρά τους, έστειλαν τις αντίστοιχες, δικές τους προτάσεις προς τους Δήμους, προκειμένου να αποφανθούν τα Δημοτικά Συμβούλια.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμφίπολης, συνεδρίασε την περασμένη Δευτέρα και μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν προς συζήτηση, ήταν φυσικά και αυτό της πρότασης της Β/θμιας Εκπαίδευσης νομού Σερρών, για τις συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων. Η πρόταση της Β/θμιας αναφέρει τη συγχώνευση των Γυμνασίων Πρώτης και Ροδολίβους και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αμφίπολης κλήθηκαν να τοποθετηθούν και να αποφασίσουν επί της συγκεκριμένης πρότασης. Το θέμα συζητήθηκε διεξοδικά και τελικά, κατά πλειοψηφία, αποφασίσθηκε να μην γίνει δεκτή η πρόταση της Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Κατατέθηκαν διάφορες προτάσεις από τους επικεφαλής των συνδυασμών, ενώ τρεις δημοτικοί σύμβουλοι και συγκεκριμένα ο κ. Θεοχάρης Κλώτσικας και οι κυρίες Βασιλική Λαδιά και Ελένη Πατσιά, συμφώνησαν με την πρόταση της Β/θμιας, για τη συγχώνευση των δύο σχολείων.
Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμφίπολης, η μειοψηφία αποτελούμενη από τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Μελίτο Κωνσταντίνο, Γαρούφα Βασίλειο και Παύλου Ανθή, ψήφισαν την πρόταση του κ. Μελίτου να παραμείνουν οι σχολικές μονάδες όπως αρχικά είχαν γνωμοδοτήσει.
Η μειοψηφία αποτελούμενη από τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Κλώτσικα Θεοχάρη, Λαδιά Βασιλική και Πατσιά Ελένη, ψήφισαν την πρόταση του κ. Κλώτσικα, όπως να εγκρίνουν την πρόταση του Δ/ντη της δευτεροβάθμιας και να γίνει δεύτερο έγγραφο που να αναφέρεται στην παλιά απόφαση ΔΣ να μείνει το Γυμνάσιο- Λύκειο Πρώτης και τα υπόλοιπα ως είχαν αρχικά.
Επίσης, η μειοψηφία αποτελούμενη από τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Τσιρογιάννη Κωνσταντίνο, Παπαδόπουλο Ιορδάνη και Γάλλο Γεώργιο, ψήφισαν την πρόταση του κ. Τσιρογιάννη να μη γίνει συγχώνευση των Γυμνασίων Πρώτης και Ροδολίβους για τους λόγους που αναλυτικά αναφέρονται στην εισήγηση και να επαναλειτουργήσει το Λύκειο Πρώτης για τους ίδιους λόγους για τους οποίους υπαγορεύεται η μη συγχώνευση των Γυμνασίων.
«Είμαστε γενικά αντίθετοι στο κλείσιμο οποιασδήποτε σχολικής μονάδας. Θέλουμε τα σχολεία να παραμείνουν και να μην κλείσει ούτε ένα. Πήραμε απόφαση να μην δεχθούμε την πρόταση της δευτεροβάθμιας και η κατάσταση να παραμείνει ως έχει,» δήλωσε στο Ε.Β. ο Δήμαρχος Αμφίπολης Γιώργος Βογιατζής.

Ζωή Χειμωνίδου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Αναγνώριση Γενοκτονίας

Αναγνώριση Γενοκτονίας
βοηθήστε με την ψήφο σας

photos

επισκέπτες

free counters

on line

Live Traffic Feed

Αναγνώστες

Serres Blogs