blog translate

Job Listings

recent posts

καιρός

Il leone di Amfipoli - The lion of Amfipolis
4.1.12

Την άνοιξη αναμένεται η παρουσία των λιμενικών αρχών στο λιμάνι Αμφίπολης

serreslife, 04/01/2012
Ιωάννης Μωυσιάδης: «Η παρουσία του Λιμενικού σώματος θα μας επιτρέψει την τυπική λειτουργία της μαρίνας και του αλιευτικού καταφυγίου»Ηρακλής Σπανός: «Επόμενο βήμα η έγκριση χωροθέτησης για την δημιουργία τουριστικού καταφυγίου  »...

Του Καγιογλίδη Παναγιώτη
Θετικό μήνυμα σχετικά με την λειτουργία του λιμανιού της Αμφίπολης έλαβαν με την έλευση του νέου χρόνου η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και ο Δήμος Αμφίπολης. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απάντησε θετικά στο αίτημα των αρμόδιων αρχών υποσχόμενο την παρουσία αντρών του Λιμενικού σώματος την ερχόμενη άνοιξη. Προς αυτή την κατεύθυνση είχαν πραγματοποιηθεί στα μέσα του περασμένου χρόνου δύο συναντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη κ. Μωυσιαδη στο Υπουργείο.

Σύμφωνα με τον κ. Μωυσιάδη: «Μας έχουν υποσχεθεί πως την άνοιξη θα ξεκινήσει η λειτουργία του λιμενικού σταθμού, ο οποίος θα επανδρωθεί με πέντε άνδρες που αποτελεί τον απαραίτητο αριθμό προσωπικού για την πλήρη κάλυψη της βάρδιας».

Παράλληλα ο κ. Μωυσιάδης ανάφερε πως η παρουσία του Λιμενικού στις εγκαταστάσεις του Λιμανιού θα δρομολογήσει και την επίσημη λειτουργία και άλλων υποδομών όπως η μαρίνα του λιμένα: «Ήδη στο λιμάνι της Αμφίπολης λειτουργεί άτυπα το Αλιευτικό καταφύγιο, ενώ εντός του 2012 αναμένεται να λειτουργήσουμε και την μαρίνα για τουριστικούς λόγους. Καταλυτική στην λειτουργία των παραπάνω θα είναι η προστασία του χώρου από τους άντρες του λιμενικού σώματος. Το πόσο ωστόσο θα προχωρήσει το ζήτημα της φύλαξης θα κριθεί τις επόμενες μέρες».

Επιφυλακτικός για τις πληροφορίες από την πλευρά του εμφανίστηκε ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Ηρακλής Σπανός ο οποίος αν και θεώρησε την εξέλιξη θετική όσον αφορά το μέλλον του λιμανιού, καθώς η παρουσία των λιμενικών θα βοηθήσει σημαντικά στον επιλιμενισμό των πλοίων, ωστόσο θα περιμένει την άφιξη της επίσημης απόφασης.

Επιπλέον ο κ. Σπανός αναφέρθηκε στις κινήσεις που πραγματοποιούνται για την περαιτέρω βελτίωση των υποδομών του λιμανιού της Αμφίπολης: «Αν και μέρος των απαραίτητων υποδομών έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο απομένουν ακόμα αρκετά να δημιουργηθούν. Αναμένουμε απάντηση από το αρμόδιο Υπουργείο για έγκριση  της χωροθέτησης του τουριστικού καταφυγίου που αποτελεί και το επόμενο βήμα όσον αφορά τις εγκαταστάσεις του λιμανιού».

Από την πλευρά τους οι κάτοικοι ζητούν την περαιτέρω εκμετάλλευση του λιμανιού και για εμπορικούς λόγους πέρα από τους τουριστικούς, καθώς η Αμφίπολη βρίσκεται σε ιδιαίτερα ευνοϊκή θέση σε σχέση με άλλα λιμάνια όπως αυτό του Σταυρού, καθώς βρίσκεται κοντά στην Εγνατία οδό, γεγονός που θα επιτρέπει την αμεσότερη διακίνηση των εμπορευμάτων. Από την πλευρά τους οι κ. Μωυσιάδης και Σπανός βεβαιώνουν πως μία τέτοια κίνηση βρίσκεται στα υπ όψην των αρμόδιων, ωστόσο είναι ακόμα πολύ νωρίς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Αναγνώριση Γενοκτονίας

Αναγνώριση Γενοκτονίας
βοηθήστε με την ψήφο σας

photos

επισκέπτες

free counters

on line

Live Traffic Feed

Αναγνώστες

Serres Blogs