blog translate

Job Listings

recent posts

καιρός

Il leone di Amfipoli - The lion of Amfipolis
10.6.11

Η "κρίση" αγγίζει τους τηλεοπτικούς σταθμούς των Σερρών ...

infoserres, 10/06/2011

Η κρίση χτύπησε «κόκκινο» και στο χώρο των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών. Χαρακτηριστική η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νομό Σερρών, που σήμερα λειτουργούν πέντε τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί.
Ήδη ο δήμος Αμφίπολης, που είναι ιδιοκτήτης του «Δίαυλος Ροδολίβους» του μοναδικού δημοτικού τηλεοπτικού σταθμού του νομού, αποφάσισε να προχωρήσει στο κλείσιμο μετά από 12 χρόνια λειτουργίας, με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς εργασία περισσότερα από 15 άτομα...
Η απόφαση της δημοτικής αρχής Αμφίπολης, προκάλεσε τη σύσσωμη αντίδραση της αντιπολίτευσης, που γνωστοποίησε πως θα προχωρήσει σε ένσταση.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιώργο Βογιατζή το χρέος του τηλεοπτικού σταιμού, από το 1999 που λειτουργεί έως σήμερα, έχει αγγίξει 1.300.000 ευρώ.  
Την ίδια ώρα, με απολύσεις απαντούν οι νέοι ιδιοκτήτες του TVS, που είναι ο παλαιότερος τηλεοπτικός σταθμός των Σερρών, σε όσους δημοσιογράφους αρνούνται να αποδεχτούν  τον ωμό εκβιασμό τους, για περικοπή μισθού, μείωση ενσήμων και ένα μήνα εργασίας χωρίς πληρωμή.
Ήδη με συνοπτικές διαδικασίες, προχώρησαν στην απόλυση μιας δημοσιογράφου, γεγονός που οδήγησε την άμεση αντίδραση της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) που την Πέμπτη εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας με την οποία θεωρεί απαράδεκτη την ενέργεια, ζητώντας παράλληλα από τους ιδιοκτήτες του TVS να ανακαλέσουν.
Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόβληματα υπάρχουν και στους υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς των Σερρών, κυρίως λόγω ρευστότητας εξαιτίας μείωσης των εσόδων από διαφημίσεις, ενώ νέο ξεκίνημα στον τηλεοπτικό αέρα έκανε ο μικρός τηλεοπτικός σταθμός NET ως NTV πλέον.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Αναγνώριση Γενοκτονίας

Αναγνώριση Γενοκτονίας
βοηθήστε με την ψήφο σας

photos

επισκέπτες

free counters

on line

Live Traffic Feed

Αναγνώστες

Serres Blogs