blog translate

Job Listings

recent posts

καιρός

Il leone di Amfipoli - The lion of Amfipolis
5.6.11

Τουριστικός οδηγός της "ΜτΚ": Νομός Σερρών, 14 λόγοι για να τον επισκεφθείτε

Μακεδονία, 05/06/2011
Χαμάμ στα αρχαία λουτρά του Αγκίστρου και του Σιδηροκάστρου, κανό στη λίμνη Κερκίνη, πεζοπορία στο όρος Λαϊλιά, αγώνες αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας στο αυτοκινητοδρόμιο αλλά και περιήγηση στο σπήλαιο της Αλιστράτης είναι μερικές μόνο από τις δραστηριότητες που προσφέρει ο νομός Σερρών στον επισκέπτη...


Η “ΜτΚ” παρουσιάζει 14 λόγους για να τον επισκεφθείτε:
1. Λίμνη Κερκίνη: Ζήστε μια δυνατή εμπειρία στον θαυμαστό υγροβιότοπο της λίμνης Κερκίνης, ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας, αλλά και ένα από καλύτερα σημεία στην Ευρώπη για παρατήρηση πουλιών. Μπορείτε να περιηγηθείτε απλώς στη στεριά, να κάνετε οδική ξενάγηση ή ξενάγηση με βάρκα και κανό στη λίμνη με καλά ενημερωμένους ξεναγούς.
2. Νεροβούβαλοι: Τα δύο τρίτα των νεροβούβαλων που ζουν στην Ελλάδα εντοπίζονται στον υγρότοπο της Κερκίνης. Αν είστε τυχεροί, ίσως πετύχετε κάποιο κοπάδι να κινείται αργά στον δρόμο προς τη γέφυρα του Στρυμόνα.
3. Άγιος Ιωάννης: Ανατολικά των Σερρών, σε απόσταση 2,5 χλμ. από το κέντρο της πόλης, βρίσκεται ο Άγιος Ιωάννης. Κατάφυτο και πλούσιο σε τρεχούμενα νερά, αυτό το προάστιο αποτελεί must προορισμό για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, κυρίως τους θερινούς μήνες.
4. Extreme sports στον Στρυμόνα: Κάντε ράφτιγκ, κανό και καγιάκ στον ποταμό Στρυμόνα. Ξεκινήστε την πορεία σας από τον Προμαχώνα, ένα χωριό κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία, και καταλήξτε στη Γέφυρα του Πετριτσίου.
5. Σπήλαιο Αλιστράτης: Θαυμάστε από κοντά το εκπληκτικό δημιούργημα της φύσης που βρίσκεται ανατολικά της πόλης των Σερρών.
6. Φαράγγι Αγγίτη: Με μήκος 15 χλμ., το φαράγγι του ποταμού Αγγίτη βρίσκεται μεταξύ των ορεινών όγκων του Παγγαίου και του Μενοίκιου όρους. Η καταρρίχηση σε αυτό θα σας δώσει τη δυνατότητα να βρεθείτε σε απόσταση αναπνοής από τα τρεχούμενα νερά, να δείτε τις σπηλιές, στο εσωτερικό των οποίων υπάρχουν βραχογραφίες που χρονολογούνται από τον 5ο-6ο μ.Χ. αιώνα, και τις καμάρες που σχηματίζουν οι βράχοι στις πλαγιές του.
7. Άνω Πορόια: Φωλιασμένο στους πρόποδες του όρους Μπέλες, σε υψόμετρο 385 μέτρων και με θέα στη λίμνη Κερκίνη, το γραφικό χωριό αποτελεί το “καμάρι” του νομού Σερρών.
8. Ιαματικές πηγές: Στον νομό Σερρών, τρεις φυσικές ιαματικές υδροθεραπευτικές πηγές (Σιδηροκάστρου, Αγκίστρου, Θερμών Νιγρίτας) φημίζονται για τα ευεργετικά ύδατά τους, που ανακουφίζουν από σωματικά και πνευματικά άλγη.
9. Αρχαία Αμφίπολη: Από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νομού, αφού πρόκειται για έναν αξιολογότατο αρχαιολογικό χώρο, με το μουσείο που εγκαινιάστηκε πρόσφατα με σπάνιας αξίας αρχαιολογικά ευρήματα. Στην είσοδο του ερειπιώνα δεσπόζει το φημισμένο λιοντάρι της Αμφίπολης.
10. Ιερά μονή Τιμίου Προδρόμου: Επισκεφθείτε το γυναικείο μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου, που βρίσκεται εν μέσω μιας έκτασης κατάφυτης από κυπαρίσσια, πλατάνια και πεύκα, στους πρόποδες του Μενοίκιου όρους. Οικοδομήθηκε μεταξύ 1270 και 1275, ενώ το καθολικό της αποτελεί κτίσμα του 14ου αιώνα.
11. Μπεζεστένι: Το επιβλητικό τούρκικο οικοδόμημα με τους έξι μολυβδοσκέπαστους θόλους λειτούργησε ως σκεπαστή αγορά κατά το δεύτερο μισό του 15ου αιώνα. Θεωρείται από τα καλύτερα διατηρημένα στον ελλαδικό χώρο. Από το 1970 στεγάζει το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης.
12. Αυτοκινητοδρόμιο: Πρόκειται για τη μοναδική αγωνιστική πίστα στη χώρα, αλλά και στα Βαλκάνια, που πληροί τις κατασκευαστικές προδιαγραφές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας! Καταλαμβάνει μια έκταση 1.000 στρεμμάτων νοτιοδυτικά των Σερρών και απέχει μόλις 10 λεπτά από το κέντρο της πόλης. Μέχρι σήμερα έχει διοργανώσει πληθώρα αγώνων.
13. Κοιλάδα Αγίων Αναργύρων: Ένας πράσινος πνεύμονας μέσα στην πόλη και ταυτόχρονα η πιο όμορφη περιοχή στις Σέρρες, με χειμάρρους, ρυάκια και γέρικα πλατάνια.
14. Δάσος του Λαϊλιά: Βρίσκεται βόρεια της πόλης των Σερρών και εκτείνεται σε 30.000 στρέμματα. Το πανέμορφο αυτό δάσος προσφέρει καταφύγιο σε μεγάλα θηλαστικά και πτηνά, σπάνια και κοινά. Στο κέντρο του δάσους υπάρχει ένα θαυμάσιο και μοναδικό παλαιοβοτανικό μουσείο, ο σφαγνώνας του Λαϊλιά, που ανακηρύχθηκε διατηρητέο μνημείο της φύσης.

Γεύσεις και... τιμές
Στις ταβέρνες των χωριών της Κερκίνης μπορείτε να δοκιμάσετε ντόπιες σπεσιαλιτέ όπως βουβαλίσιο κρέας και λουκάνικα, φρέσκο ελάφι, αγριογούρουνο, καβουρμά και πέστροφα. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε το σερραϊκό παραδοσιακό γλύκισμα, τον ακανέ, αλλά και τη φημισμένη σερραϊκή μπουγάτσα. Τέλος, η περιοχή φημίζεται για το ούζο της και τις παραδοσιακές ποτοποιίες της.
Η τιμή για ένα γεύμα δύο ατόμων με κρασί χύμα διαμορφώνεται από 20 έως και 50 ευρώ, ανάλογα με το είδος του εστιατορίου. Η τιμή του δίκλινου τόσο για τα ξενοδοχεία όσο και για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια κυμαίνεται από 40 έως 80 ευρώ.
  • Πληροφορίες
  • Δήμος Σερρών, τηλ. 23210-83600, 23213-50100
  • Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, τηλ. 2321-350396
  • Οικοπεριηγητής (Κερκίνη), τηλ. 23270-41450
  • www.serres.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Αναγνώριση Γενοκτονίας

Αναγνώριση Γενοκτονίας
βοηθήστε με την ψήφο σας

photos

επισκέπτες

free counters

on line

Live Traffic Feed

Αναγνώστες

Serres Blogs