blog translate

Job Listings

recent posts

καιρός

Il leone di Amfipoli - The lion of Amfipolis
10.5.11

Εξαγγελίες Μαγκριώτη για νομό Σερρών

voria, 10/05/2011 
«Η έλλειψη υποδομών είναι ο βασικός λόγος που βυθίζει τον νομό Σερρών στις τελευταίες θέσεις των δεικτών ανάπτυξης, από όλους τους νομούς της χώρας»...


Στην κατασκευή του άξονα Ε61, στην εξέλιξη των εργασιών στο κομμάτι Μεσοράχης - Αμφίπολης αλλά και στην πολυπόθητη ολοκλήρωση του κάθετου άξονα Δερβένι - Λευκώνας - Προμαχώνας, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, κατα την επίσκεψή του στις Σέρρες. Ο κ. Μακριώτης προέβη σε επιτόπιο έλεγχο των έργων επί των οδικών αξόνων Μεσοράχης - Αμφίπολης, Στρυμονικό - Χριστός και Δερβένι - Λευκώνα - Προμαχώνα. Ο υφυπουργός συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Ευθύμιο Σώκο, καθώς και από τον πρόεδρο της Εγνατίας Οδού, Αθανάσιο Μουρατίδη είδαν από κοντά την εξέλιξη των οδικών έργων στην περιφέρεια.
«Ο νομός Σερρών βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις, όσον  αφορά στους δείκτες ανάπτυξης, από όλους τους νομούς της χώρας. Ένας από τους βασικούς λόγους είναι και η έλλειψη αναπτυξιακών υποδομών. Δυστυχώς, οι καθυστερήσεις είναι μεγάλες, η έλλειψη μελετητικής ωριμότητας των έργων μεγάλη, όπως πολύ μεγάλο είναι και το έλλειμμα των πόρων που έχουν δεσμευτεί στο ΕΣΠΑ από την προηγούμενη Κυβέρνηση» παραδέχθηκε ο κ. Μαγκριώτης
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εργασίες στον οδικό άξονα Μεσοράχης - Αμφίπολης είναι σε καλό στάδιο. Πρόκειται για ένα έργο, συνολικού προϋπολογισμού 38 εκατ. ευρώ, το οποίο, όπως υπογράμμισε ο υφυπουργός, έχει ολοκληρωθεί περίπου στο 40%». «Το οδικό δίκτυο στο οποίο πρέπει αμέσως να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής, είναι το προβληματικό τμήμα Στρυμονικό - Χριστός, συνολικής απόστασης 22χλμ, που εμπεριέχεται στον κάθετο άξονα Δερβένι -Λευκώνας - Προμαχώνας». Παράλληλα ο υφυπουργός επεσήμανε ότι «προτεραιότητα του υπουργείου είναι μέχρι το καλοκαίρι να δοθεί στην κυκλοφορία ο κόμβος Λαχανά».
Αναφορικά με τον οδικό άξονα Ε61, που συνδέει τις Σέρρες με τη Δράμα και την Καβάλα, στόχος του υπουργείου είναι, σύμφωνα με τον κ. Μαγκριώτη, να ενταχτεί στα ευρωπαϊκά ταμεία.
Από τη μεριά της η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Ευθύμιο Σώκο, πρόκειται να αναλάβει την διεκπεραίωση του έργου της κατασκευής του τμήματος Πετριτσίου - Προμαχώνα. Σε σύσκεψη που ακολούθησε στο δημοτικό κατάστημα Σερρών ο υφυπουργός είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με κοινωνικούς φορείς του τόπου που του εξέθεσαν τους προβληματισμούς για την ανάπτυξη του νομού, ενώ στην ίδια σύσκεψη ο Πρόεδρος της Εγνατίας οδού, Αθανάσιος Μουρατίδης, ενημέρωσε αναλυτικά τους παραγωγικούς φορείς, για όσα έργα είναι σε εξέλιξη επί της Εγνατίας Οδού στο νομό Σερρών.

Στο πλαίσιο των επισκέψεων του ο κ. Μαγκριώτης επισκέφθηκε και τους αρχαιολογικούς χώρους έξω από την Αμφίπολη όπου πραγματοποιούνται ανασκαφές και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την εξέλιξη των ανασκαφών από την Προϊσταμένη της ΚΗ' Εφορίας Αρχαιοτήτων, Κατερίνα Περιστέρη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Αναγνώριση Γενοκτονίας

Αναγνώριση Γενοκτονίας
βοηθήστε με την ψήφο σας

photos

επισκέπτες

free counters

on line

Live Traffic Feed

Αναγνώστες

Serres Blogs