blog translate

Job Listings

recent posts

καιρός

Il leone di Amfipoli - The lion of Amfipolis
19.4.11

Έτοιμος ο οδικός άξονας Μεσορράχης- Αμφίπολης τον Ιούνιο του 2012

serreslife, 19/04/2011
Ταλαιπωρία με… ημερομηνία λήξης.
Υπομονή έναν χρόνο, τουλάχιστον, θα πρέπει να κάνουν όσοι θέλουν να «απολαύσουν» τις κοντινές
παραλίες του νομού...

Τον Ιούνιο του 2012 αναμένεται να είναι έτοιμος ο οδικός άξονας Μεσορράχης- Αμφίπολης. Ένας οδικός άξονας ιδιαίτερα πολυσύχναστος και κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς οδηγεί στις κοντινές παραλίες του νομού. Προχθές ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, συνοδευόμενος από τους περιφερειακούς συμβούλους Νίκο Σφελινιώτη και Αθανάσιο Μπασδάνη, συναντήθηκε με τους υπεύθυνους του εργοταξίου, εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας, που έχει αναλάβει την κατασκευή του έργου, προκειμένου να ενημερωθούν οι αιρετοί, για την πορεία του. Το χρονοδιάγραμμα που δόθηκε είναι ο Ιούνιος του 2012, οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο, εκτός απροόπτου. Το φυσικό αντικείμενο του έργου, είναι η κατά τμήματα βελτίωση της οδού από τον άξονα κυκλοφορίας Στρυμόνα, έως τη Μεσορράχη και συγκεκριμένα έξι τμήματα.

Συνάντηση του Γ. Μωυσιάδη με τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας

Τον Ιούνιο του 2012 θα είναι έτοιμος ο οδικός άξονας Μεσορράχης- Αμφίπολης

Υπομονή για έναν χρόνο, τουλάχιστον, θα πρέπει να κάνουν οι Σερραίοι κι όχι μόνο, που ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, χρησιμοποιούν την εθνική οδό Σερρών- Δράμας, προκειμένου να βρεθούν στις κοντινές παραλίες του νομού. Είναι ένα θέμα που απασχολεί εδώ και χρόνια τους πολίτες, τις αρχές και ήταν επιτακτική η ανάγκη να βρεθεί μία λύση, καθώς πρόκειται για πολυσύχναστο οδικό άξονα. Οι εργασίες για την κατασκευή του οδικού άξονα Μεσορράχης- Αμφίπολης, ξεκίνησαν στις 16 Ιουλίου 2010, ενώ προχθές ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, συνοδευόμενος από τους περιφερειακούς συμβούλους Νίκο Σφελινιώτη και Αθανάσιο Μπασδάνη, συναντήθηκε με τους υπεύθυνους του εργοταξίου, εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας, που έχει αναλάβει την κατασκευή του έργου, προκειμένου να ενημερωθούν οι αιρετοί, για την πορεία του. Το χρονοδιάγραμμα που δόθηκε είναι ο Ιούνιος του 2012, οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο, εκτός απροόπτου.
Το φυσικό αντικείμενο του έργου, είναι η κατά τμήματα βελτίωση της οδού από τον άξονα κυκλοφορίας Στρυμόνα, έως τη Μεσορράχη και συγκεκριμένα έξι τμήματα. Αναλυτικά, τα τμήματα αυτά είναι τα εξής:
-Από τον άξονα κυκλοφορίας Στρυμόνα έως τη θέση «Ποτίστρα». Το τμήμα αυτό περιλαμβάνει τον άξονα κυκλοφορίας Αμφίπολης, δύο ισόπεδους κόμβους για Αμφίπολη και την παλιά εθνική οδό.
-Το δεύτερο τμήμα περιλαμβάνει τη βελτίωση της εθνικής οδού στην κοινότητα Μεσολακκιάς, με την ανακατασκευή γέφυρας στο ομώνυμο ρέμα και ενός ισόπεδου κόμβου για την εξυπηρέτηση του χωριού. Περιλαμβάνει, επίσης, τεχνικά, όπως κάτω διαβάσεις για την εξυπηρέτηση κατοίκων και κιβωτοειδείς οχετούς για τη διευθέτηση των ομβρίων.
-Το τρίτο τμήμα περιλαμβάνει την κατασκευή ισόπεδου κόμβου στη θέση «ελαιουργείο», για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.
-Το τέταρτο τμήμα περιλαμβάνει βελτίωση και ανακατασκευή του τμήματος Δραβίσκου- Μυρίνης, που είχε υποστεί ζημίες λόγω κατολισθήσεων.
-Το πέμπτο τμήμα περιλαμβάνει αποκατάσταση της οδού στη θέση «Δήμητρα», που επίσης είχε υποστεί ζημίες λόγω κατολισθήσεων.
-Τέλος, το έκτο τμήμα περιλαμβάνει βελτίωση και ανακατασκευή τμήματος κοντά στον οικισμό της Μεσορράχης, με την κατασκευή ισόπεδου κόμβου για την εξυπηρέτηση του οικισμού.
Εκτός αυτών, προβλέπεται και η κατασκευή των απαραίτητων παρακάμψεων κυκλοφορίας, όπως επίσης και η βελτίωση αγροτικών οδών σε διερχόμενους οικισμούς.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης τόνισε πως αυτό που διαπιστώθηκε είναι ότι θα υπάρξει άνετη κάθοδος προς τη θάλασσα.
«Ήδη μέχρι τον Ιούνιο θα έχει τελειώσει μια νέα διάβαση προς τα εκεί. Θα κατασκευασθεί ένας ανισόπεδος κόμβος στο σημείο που υπήρχε ένας κυκλικός κόμβος που ένωνε την παλαιά εθνική οδό με το δρόμο Μεσορράχης- Αμφίπολης. Ο ανισόπεδος αυτός κόμβος, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα έχει τελειώσει μέχρι το τέλος του χρόνου. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει κανενός είδους πρόβλημα, εκτός εάν μας δυσκολέψει η αρχαιολογική υπηρεσία. Υπάρχει μια αβεβαιότητα,» επεσήμανε ο κ. Γιάννης Μωυσιάδης.
Ζωή Χειμωνίδου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Αναγνώριση Γενοκτονίας

Αναγνώριση Γενοκτονίας
βοηθήστε με την ψήφο σας

photos

επισκέπτες

free counters

on line

Live Traffic Feed

Αναγνώστες

Serres Blogs