blog translate

Job Listings

recent posts

καιρός

Il leone di Amfipoli - The lion of Amfipolis
28.8.10

Εργα πολιτισμού σε Πέλλα και Αμφίπολη

Αγγελιοφόρος, 28/08/2010


Δύο σημαντικά έργα πολιτισμού που αφορούν τη βελτίωση της σύγχρονης πολιτιστικής υποδομής (Νέο Μουσείο Πέλλας) και την προστασία και ανάδειξη αρχαιολογικού χώρου (Αμφίπολη) εντάχθηκαν στο ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2007 – 2013 (ΕΣΠΑ). Τα έργα είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.796.460 ευρώ...



Τα έργα εντάχθηκαν στο ΠΕΠ έπειτα από την υπογραφή των σχετικών αποφάσεων από τη γενική γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Λιονή. Οπως τόνισε η κ. Λιονή, «τα δύο έργα αφορούν την ανάπτυξη των πολιτιστικών υποδομών και στην ανάδειξη της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς της χώρας και έχουν εξαιρετική σημασία, δεδομένου ότι αφενός βελτιώνουμε σύγχρονες πολιτιστικές υποδομές, αφετέρου φροντίζουμε για τη συντήρηση και προβολή σημαντικών αρχαιολογικών χώρων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Οι παρεμβάσεις θεωρούμε πως θα αυξήσουν την επισκεψιμότητα των χώρων, αλλά πρωτίστως αποτελούν χρέος μας απέναντι στην ιστορία και τον τόπο. Η συγχρηματοδότηση των έργων γίνεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης».

Τα δύο έργα που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ είναι:

Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού – Διεύθυνση Εκτέλεσης Εργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτιρίων: «Κατασκευή και διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του Νέου Μουσείου Πέλλας» προϋπολογισμού 1.549.800 ευρώ. Στο πλαίσιο του έργου θα γίνουν οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Νέου Μουσείου Πέλλας, το οποίο βρίσκεται σε λειτουργία. Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία των απαραίτητων λειτουργικών προσβάσεων στο κτίριο του μουσείου, καθώς και η ανάδειξή του. Προβλέπονται έργα υποδομής για τις απαραίτητες πεζοδρομήσεις και προσβάσεις, φυτεύσεις, διευθετήσεις ομβρίων υδάτων, φωτισμοί ασφαλείας και ανάδειξης του κτιρίου και τέλος η περίφραξη του συνόλου του οικοπέδου με φυλάκιο εισόδου.

ΚΗ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Σερρών: 
«Διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου στο Αρχαίο Γυμνάσιο της Αμφίπολης» προϋπολογισμού 246.660 ευρώ. Αντικείμενο του έργου είναι ολοκληρωμένες εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου στο Αρχαίο Γυμνάσιο της Αμφίπολης. Ειδικότερα, το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων, τη διαμόρφωση ξύλινου σκιαδίου (χώρος αναψυχής και ανάπαυσης επισκεπτών) και την τοποθέτηση καθιστικών, καθώς και την κατασκευή διαδρομής περιήγησης του μνημείου με ήπιες κλίσεις για την εύκολη διέλευση των ΑμΕΑ και με μορφή φυσικού μονοπατιού.
Επίσης, προβλέπονται, μεταξύ άλλων, η κατασκευή ξύλινης κλίμακας για την πρόσβαση στο σημείο των δεξαμενών, η τοποθέτηση πινακίδας πληροφόρησης στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου και πινακίδων τύπου αναλογίου κατά μήκος της διαδρομής περιήγησης, η αντικατάσταση της παλιάς φθαρμένης περίφραξης με νέα δύο τύπων και η τοποθέτηση θύρας εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο.
Τέλος θα κατασκευαστούν νέα στέγαστρα προστασίας στο ξυστό, στις δεξαμενές, στον κεραμικό κλίβανο και χαμηλό στέγαστρο προστασίας των αρχιτεκτονικών μελών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Αναγνώριση Γενοκτονίας

Αναγνώριση Γενοκτονίας
βοηθήστε με την ψήφο σας

photos

επισκέπτες

free counters

on line

Live Traffic Feed

Αναγνώστες

Serres Blogs