blog translate

Job Listings

recent posts

καιρός

Il leone di Amfipoli - The lion of Amfipolis
14.6.10

Μαγκριώτης για τον οδικό άξονα Ε61



Αθηναικο Πρακτορείο Ειδήσεων, 14/06/2010

Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης μίλησε σήμερα στη Δράμα, σε Ημερίδα που οργάνωσε το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε συνεργασία με τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Σερρών, Δράμας και Καβάλας με θέμα: "Ο άξονας Ε61 ως αναπτυξιακή υποδομή των Νομών Καβάλας - Σερρών - Δράμας"...


    Για το τμήμα σύνδεσης των Σερρών με τον άξονα Δράμα - Αμφίπολη, προβλέπεται η αναβάθμισή του σε κλειστό αυτοκινητόδρομο και νέα τμήματα χαράξεων. Η ανάθεση σύμβασης προϋπολογισμού 369.746 ευρώ για την εκπόνηση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και οριστικής υδραυλικής μελέτης για το πρώτο τμήμα των 29 περίπου χλμ., βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης. Για το τμήμα της νέας χάραξης μήκους 16 περίπου χλμ, εγκρίθηκε η προκήρυξη δύο διεθνών διαγωνισμών συνολικού προϋπολογισμού 1.900.000 ευρώ, για την ανάθεση οριστικών μελετών Οδοποιίας, τοπογραφικών μελετών, αποτυπώσεων και κτηματολογίου. Το προεκτιμώμενο κόστος υλοποίησης του έργου ανέρχεται στα 200 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ. 

    Για το τμήμα σύνδεσης του άξονα Δράμας - Αμφίπολης με τη Δράμα, μήκους περί τα 23 χλμ, προβλέπεται αναβάθμιση σε κλειστό αυτοκινητόδρομο, κατασκευή ανισόπεδων κόμβων, παράκαμψη οικισμών καθώς και παράπλευρο δίκτυο όπου αυτό απαιτείται. Το προεκτιμώμενο κόστος κατασκευής ανέρχεται σε 120 εκ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

    Η Κατασκευή του Οδικού Άξονα Αμφίπολη - Μεσοράχη θα ξεκινήσει άμεσα, αφού ήδη υπάρχει ανάδοχος και οι πόροι είναι διασφαλισμένοι στο ΠΕΠ της Κεντρικής Μακεδονίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Αναγνώριση Γενοκτονίας

Αναγνώριση Γενοκτονίας
βοηθήστε με την ψήφο σας

photos

επισκέπτες

free counters

on line

Live Traffic Feed

Αναγνώστες

Serres Blogs