blog translate

Job Listings

recent posts

καιρός

Il leone di Amfipoli - The lion of Amfipolis
14.6.10

Περίπου 540 εκατ. ευρώ για οδικό άξονα σε Σέρρες, Δράμα, Καβάλα

Αγγελιοφόρος, 14/06/2010


Τη δρομολόγηση των μελετών για την κατασκευή του οδικού άξονα Ε61, που συνδέει τους νομούς Σερρών, Δράμας και Καβάλας με τα διευρωπαϊκά δίκτυα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, σε ημερίδα στη Δράμα...

Στο πλαίσιο του Ε61, προβλέπεται και η κατασκευή της περιαστικής οδού Σερρών (15,5 χλμ.), που θα παρακάμπτει τον οικισμό του Λευκώνα και τις Σέρρες. Το κόστος για την περιαστική είναι 90 εκατ. ευρώ. Για το τμήμα σύνδεσης των Σερρών με τον άξονα Δράμα - Αμφίπολη προβλέπεται η αναβάθμισή του σε κλειστό αυτοκινητόδρομο και νέα τμήματα χαράξεων. Ολοκληρώνονται μελέτες για τα πρώτα 29 χλμ. και προωθείται νέα χάραξη 16 χλμ. Το κόστος του έργου αναμένεται να φτάσει τα 200 εκατ. ευρώ.

Για το τμήμα σύνδεσης του άξονα Δράμας - Αμφίπολης με τη Δράμα (23 χλμ.) προβλέπεται αναβάθμιση σε κλειστό αυτοκινητόδρομο, ανισόπεδοι κόμβοι, παράκαμψη οικισμών και παράπλευρο δίκτυο. Το προεκτιμώμενο κόστος ανέρχεται σε 120 εκατ. ευρώ. Το τμήμα Δράμας - Καβάλας (28 χλμ.) προβλέπεται να αναβαθμιστεί σε κλειστό αυτοκινητόδρομο. Το προεκτιμώμενο κόστος κατασκευής ανέρχεται σε 130 εκατ. ευρώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Αναγνώριση Γενοκτονίας

Αναγνώριση Γενοκτονίας
βοηθήστε με την ψήφο σας

photos

επισκέπτες

free counters

on line

Live Traffic Feed

Αναγνώστες

Serres Blogs