blog translate

Job Listings

recent posts

καιρός

Il leone di Amfipoli - The lion of Amfipolis
18.5.10

Στην… πείνα ο πολιτισμός

serreslife, 18/05/2010

Περιμένουν τα χρήματά τους οι εποχιακοί του Μουσείου Αμφίπολης.
Ανησυχία στις τάξεις του εποχιακού προσωπικού του Μουσείου της Αμφίπολης, επικρατεί τις τελευταίες ημέρες, καθώς περίπου δέκα υπάλληλοι δεν έχουν δει μέχρι σήμερα το… χρώμα του χρήματος...



Διευκρινίζεται πως οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι δεν «ανήκουν» στο Δήμο Αμφίπολης, αλλά στο δυναμικό του Υπουργείου Πολιτισμού και οι προσλήψεις τους μπορεί να μην γίνονται μέσω ΑΣΕΠ, αλλά με διαδικασίες ανάλογες του ΑΣΕΠ, που προς το παρόν δεν έχουν καταγγελθεί ως μη αξιοκρατικές.
Το ζήτημα φαίνεται πως αφορά υπαλλήλους που εργάζονται ως εποχιακοί με δίμηνες, αλλά και με τετράμηνες συμβάσεις.

Οι εργαζόμενοι που υπέγραψαν δίμηνες συμβάσεις, ξεκίνησαν να εργάζονται αρχές Μαρτίου και η δουλειά τους ολοκληρώθηκε στα τέλη Απριλίου. Έκτοτε είναι σε στάση αναμονής και ακόμη δεν έχουν πληρωθεί για τις υπηρεσίες τους. Ήδη αναρωτιούνται τι θα συμβεί και πότε θα πάρουν τα χρήματά τους. Γενικότερα και με τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών, οι εργαζόμενοι αγωνιούν κι ανησυχούν, όπως είναι αναμενόμενο, ενώ ήδη άρχισαν οι… γκρίνιες μεταξύ τους.

Η Προϊσταμένη της ΚΗ’ Εφορίας Αρχαιοτήτων Κατερίνα Περιστέρη, πάντως, εμφανίσθηκε καθησυχαστική. Η ίδια τόνισε πως πρόκειται για μία συνηθισμένη διαδικασία, τα χρήματα των εποχιακών να φτάνουν στις… τσέπες τους, αφού έχει λήξει η σύμβασή τους, δηλαδή περίπου 2 με 3 μήνες αργότερα.
Έτσι, λοιπόν, οι δίμηνοι συμβασιούχοι πιθανότατα να πάρουν τα χρήματά τους στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου.
Ταυτόχρονα, όμως, υπάρχει και το ζήτημα των εποχιακών που έχουν υπογράψει τετράμηνες συμβάσεις εργασίας.
Αν και ξεκίνησαν να εργάζονται από αρχές Μαρτίου και η σύμβασή τους λήγει στα μέσα Ιουλίου, οι ίδιοι προς το παρόν δεν έχουν πάρει ούτε…σεντς και φυσικά και οι ίδιοι αναρωτιούνται τι θα συμβεί και με τη δική τους την περίπτωση και περιμένουν πότε θα μεριμνήσει το Υπουργείο Πολιτισμού να στείλει τα χρήματά τους.
Στον αντίποδα όλων, βέβαια, είναι η περίπτωση των είκοσι εργαζομένων μέσω των προγραμμάτων stage, που εδώ και δύο χρόνια απασχολούνται οι τρεις στην Αμφίπολη και οι υπόλοιποι στο Μπεζεστένι. Μάλιστα, πήραν παράταση μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, για να συνεχίσουν να προσφέρουν τις προφανώς ανύπαρκτες υπηρεσίες τους.
Ζωή Χειμωνίδου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Αναγνώριση Γενοκτονίας

Αναγνώριση Γενοκτονίας
βοηθήστε με την ψήφο σας

photos

επισκέπτες

free counters

on line

Live Traffic Feed

Αναγνώστες

Serres Blogs