blog translate

Job Listings

recent posts

καιρός

Il leone di Amfipoli - The lion of Amfipolis
26.5.10

Στις Σέρρες ο προαστιακός έως το 2015

Μακεδονία, 26/05/2010

Ο προαστιακός σιδηρόδρομος θα αναπτυχθεί σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία μέχρι το 2015. Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης μιλώντας χθες το πρωί σε ημερίδα στις Σέρρες με θέμα “Δημόσιες υποδομές και ανάπτυξη του νομού Σερρών”, την οποία διοργάνωσε το υπουργείο σε συνεργασία με τη νομαρχία Σερρών...



Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Όπως είπε ο υφυπουργός, “η κοινωνική, πληθυσμιακή και χωροταξική μάζα της Κεντρικής Μακεδονίας επιτρέπει τη δημιουργία δικτύου προαστιακού σιδηροδρόμου”.
Ο νομός Σερρών, ανέφερε ο κ. Μαγκριώτης, βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις όσον αφορά τους δείκτες ανάπτυξης μεταξύ των νομών της χώρας λόγω έλλειψης αναπτυξιακών δομών. Η έλλειψη μελετητικής ωριμότητας των έργων είναι μεγάλη, όπως μεγάλο είναι το έλλειμμα των πόρων που είχαν δεσμευτεί στο ΕΣΠΑ από την προηγούμενη κυβέρνηση. Ο υπολογισμός του κόστους των απαραίτητων έργων για τον νομό Σερρών φθάνει τα 1,3 δισ. ευρώ, ενώ έχουν δεσμευτεί μόλις 350 εκατ. ευρώ. “Συνεπώς, πρέπει να υπάρξει ιεράρχηση και συνέργια με τους γειτονικούς νομούς για την από κοινού υποστήριξη έργων που έχουν διανομαρχιακό χαρακτήρα, όπως ο οδικός άξονας Ε61, που συνδέει τους τρεις νομούς, Σέρρες - Δράμα - Καβάλα, με τα διευρωπαϊκά δίκτυα”, τόνισε ο υφυπουργός.
Σε απόλυτη προτεραιότητα έθεσε ο υφυπουργός την ολοκλήρωση του κάθετου άξονα της Εγνατίας Θεσσαλονίκη - Σέρρες - Προμαχώνα και της περιφερειακής των Σερρών. Επίσης, έκρινε αναγκαία την ωρίμανση των μελετών για τον βόρειο άξονα Πετρίτσι - Ροδόπολη - όρια νομού Κιλκίς. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι η κατασκευή του οδικού άξονα Αμφίπολη - Μεσοράχη θα αρχίσει άμεσα, αφού υπάρχει ανάδοχος και οι πόροι είναι διασφαλισμένοι από το ΠΕΠ της Κεντρικής Μακεδονίας.
Όσον αφορά το επαρχιακό δίκτυο, “επειδή ο νομός Σερρών έχει μεγάλη έκταση και πολλά χιλιόμετρα νομαρχιακού οδικού δικτύου, δεν είναι εύκολο να βελτιωθεί άμεσα στο σύνολό του. Μπορούν όμως αρκετά τμήματα του νομαρχιακού δικτύου να ενταχθούν στο πρόγραμμα οδικής ασφάλειας, που έχει συγκροτήσει το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τα επόμενα χρόνια”, εκτίμησε ο κ. Μαγκριώτης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Αναγνώριση Γενοκτονίας

Αναγνώριση Γενοκτονίας
βοηθήστε με την ψήφο σας

photos

επισκέπτες

free counters

on line

Live Traffic Feed

Αναγνώστες

Serres Blogs