blog translate

Job Listings

recent posts

καιρός

Il leone di Amfipoli - The lion of Amfipolis
25.2.10

Οκτώ δήμοι, πολλά τα προβλήματα …

infoserres, 25/02/2010

H πρόταση της γενικής συνέλευσης της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων, για μείωση των 22 δήμων και πέντε κοινοτήτων του νομού Σερρών στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου «Καλλικράτης», προβλέπει οκτώ δήμους. 
 
Συγκεκριμένα :
1)Δήμος Σερρών και κοινότητες Ορεινής και Άνω Βροντούς (57.417 κατ.)
2)Δήμοι Σιδηρόκαστρου, Πετριτσίου, Κερκίνης και κοινότητες Αχλαδοχωρίου, Προμαχώνα και Αγκίστρου (26.512 κατ.)
3)Δήμοι Νιγρίτας, Αχινού, Τραγίλου και Βισαλτίας (26.127 κατ.)
4)Δήμοι Λευκώνα, Μητρουσίου, Στρυμονικού και Σκουτάρεως 22.571 κατ.)
5)Δήμοι Εμμανουήλ Παππά και Στρυμόνα (19.844 κατ.)
6)Δήμοι Ηράκλειας και Σκοτούσσας (18.562 κατ.)
7)Δήμοι Νέας Ζίχνης και Αλιστράτης (15.073 κατ.)
8)Δήμοι Αμφίπολης, Ροδολιβους, Πρώτης και Κορμίστας (12.940 κατ.)
Ο δήμος Σερρών εξακολουθεί να διατηρεί τον καθαρό αστικό του χαρακτήρα με πληθυσμό που αγγίζει τους 57.417 κατοίκους. Ωστόσο η ένταξη της Ορεινής και της Άνω Βροντούς στα διοικητικά του όρια,  αυξάνουν σημαντικά την έκταση του και δημιουργούν συνθήκες οικοτουριστικής ανάπτυξης του ορεινού όγκου του Λαϊλιά.
Η προτεινόμενη συνένωση των δήμων Σιδηρόκαστρου, Πετριτσίου, Κερκίνης και των κοινοτήτων Αχλαδοχωρίου, Προμαχώνα και Αγκίστρου, έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του μεγαλύτερου σε έκταση και δεύτερου σε πληθυσμό (26.512 κατ.) δήμου στο νομό. Έδρα θα είναι το Σιδηρόκαστρο, ενώ επικρατέστερη ονομασία : «δήμος Σιντικής» αφού καλύπτει τα όρια της ομώνυμης παλαιάς επαρχίας.
Η Νιγρίτα θα είναι έδρα του προτεινόμενου δήμου Νιγρίτας, Αχινού, Τραγίλου και Βισαλτίας. Ουσιαστικά πρόκειται για το μεγαλύτερο τμήμα της παλαιάς επαρχίας Βισαλτίας.
Ενστάσεις διατυπώθηκαν για την ένταξη του δήμου Λευκώνα στον προτεινόμενο νέο δήμο Λευκώνα, Μητρουσίου, Στρυμονικού και Σκουτάρεως, που ουσιαστικά θα είναι ο κατεξοχήν αγροτικός δήμος του νομού. Πολλοί υποστηρίζουν πως ο δήμος Λευκώνα θα πρέπει να συνενωθεί με τον δήμο Σερρών. Η έδρα του νέου δήμου θα αποτελέσει «μήλον της Έριδος» αν και ο Προβατάς, συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες. Όσον αφορά την ονομασία ήδη προτάθηκαν : «δήμος Κάμπου, δήμος Αιόλου κλπ.
Νέος Σκοπός και Χρυσό αναμένεται να «διασταυρώσουν» τα ξίφη τους, για την έδρα του δήμου που θα προκύψει με τη συνένωση των δήμων Στρυμόνα και Εμμανουήλ Παππά. Το σενάριο που ακούγεται, ονομασία του νέου δήμου «Εμμανουήλ Παππάς» με έδρα το Νέο Σκοπό.
Τους 18.562 κατοίκους θα αγγίξει ο δήμος που θα προκύψει με την προτεινόμενη συνένωση των δήμων Ηράκλειας και Σκοτούσσας. Έδρα του δήμου θα είναι η Ηράκλεια, ενώ στα «συν» προσμετράται το γεγονός πως στον ίδιο δήμο θα πραγματοποιούνται οι δύο κορυφαίες εμποροπανηγύρεις του νομού.
Η «διχοτόμηση» της παλαιάς επαρχίας Φυλλίδας, θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία δύο δήμων στην περιοχή. Τον προτεινόμενο δήμο Νέας Ζίχνης και Αλιστράτης, με έδρα τη Νέα Ζίχνη και «κορωνίδα» το σπήλαιο Αλιστράτης και τον προτεινόμενο δήμο Αμφίπολης, Πρώτης, Ροδολίβους και Κορμίστας. Το Ροδολιβος και η Πρώτη «ερίζουν» για την έδρα, ενώ στα «συν» προσμετρούνται ο αρχαιολογικός χώρος της Αμφίπολης, η παραλία των Νέων Κερδυλλίων και ο ορεινός όγκος του Παγγαίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Αναγνώριση Γενοκτονίας

Αναγνώριση Γενοκτονίας
βοηθήστε με την ψήφο σας

photos

επισκέπτες

free counters

on line

Live Traffic Feed

Αναγνώστες

Serres Blogs