blog translate

Job Listings

recent posts

καιρός

Il leone di Amfipoli - The lion of Amfipolis
30.5.09

Έρχεται το τρένο στην ... Αμφίπολη ;

infoserres, 17/05/2009

Στο πλαίσιο των μελλοντικών επεκτάσεων του προαστιακού δικτύου της Θεσσαλονίκης, εξετάζονται η απευθείας σύνδεση με τις Σέρρες, καθώς και με την Αμφίπολη, εφόσον υλοποιηθεί ο νέος σιδηροδρομικός άξονας Θεσσαλονίκης - Αμφίπολης - Καβάλας – Ξάνθης
Αυτά ανακοίνωσε ο διευθύνοντας σύμβουλος του ΟΣΕ Γ. Γιαννούσης, παρουσιάζοντας τα δέκα μεγάλα έργα υποδομής έως το 2020, για τον εκσυγχρονισμό του ΟΣΕ.
maps_ose
Στο πλαίσιο του Σχεδίου Πορείας του προαστιακού σιδηροδρόμου της Θεσσαλονίκης δόθηκε έμφαση σε έναν κάθετο άξονα: αυτόν της Μυρίνης με την Αμφίπολη. Αυτό όμως που δεν είναι γνωστό είναι ότι αυτή η γραμμή υπήρχε! Εγκαινιάστηκε από το 1940 και ξηλώθηκε από τη Δικτατορία.
Η επέκταση του δικτύου του ΟΣΕ από την Θεσσαλονίκη προς τον Στρυμονικό Κόλπο, αποτελεί πάγιο αίτημα της δημοτικής αρχής Αμφίπολης. «Έχουμε θέσει το αίτημα μας γραπτώς στον ΟΣΕ, για σύνδεση της περιοχής μας με την Θεσσαλονίκη, αλλά και επαναλειτουργία της γραμμής που υπήρχε προπολεμικά Αμφίπολη – Λευκοθέα – Σέρρες» επεσήμανε στο infoserres.gr o δήμαρχος Πέτρος Πετρίδης, σημειώνοντας πως θα δώσει νέα ώθηση στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
Η μελέτη νέας σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης - Αμφίπολης - Ν. Καρβάλης, που θα συνδέσει για πρώτη φορά με τρένο και το νομό Καβάλας, προκηρύχθηκε και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Oκτώβριο του 2009, με προϋπολογισμό 1,8 εκατ. ευρώ.
Επίσης, η αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης - Καστανούσας θα ολοκληρωθεί στο τέλος του τρέχοντος έτους (46 εκατ. ευρώ), ενώ η ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Θεσσαλονίκη - Στρυμόνας - Σέρρες αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2012 και να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2014 (50 εκατ. ευρώ).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Αναγνώριση Γενοκτονίας

Αναγνώριση Γενοκτονίας
βοηθήστε με την ψήφο σας

photos

επισκέπτες

free counters

on line

Live Traffic Feed

Αναγνώστες

Serres Blogs