blog translate

Job Listings

recent posts

καιρός

Il leone di Amfipoli - The lion of Amfipolis
16.8.12

Αγγέλα Παπάζογλου

Φεστιβάλ Αμφίπολης, 16/08/2012

Σάββατο 18 Αυγούστου
«Αγγέλα Παπάζογλου» με την Άννα Βαγενά
aggela_papazoglouΟ λόγος της Αγγέλας ακούγεται ξανά τιμώντας τα 90 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή (1922-2012). Η "Αγγέλα Παπάζογλου", είναι μία από τις σηματνικότερες παραστάσεις των τελευταίων 12 χρόνων, που έχει παιχτεί σε σχεδόν όλες τις πόλεις της Ελλάδας και στο εξωτερικό (Βρυξέλλες, Νότια Ιταλία, Βελιγράδι, Γερμανία και Σουηδία). Πρόκειται για μια παράσταση που αγαπήθηκε όσο λίγες παραστάσεις στον τόπο μας. Την ονόμασαν «μάθημα ιστορικής μνήμης», «παρακαταθήκη πατριωτισμού», «ρεσιτάλ γεμάτο Ελλάδα», «το γλωσσικά ωραιότερο, θεατρικά πιο πύρινο, και εκπαιδευτικά πολυτιμότερο γεγονός στο θέατρο για πολλά χρόνια». Παραλλήλισαν το λόγο της με εκείνο του Μακρυγιάννη. Έτσι, οι μνήμες και ο λόγος αυτής της σπουδαίας Μικρασιάτισσας, της Αγγέλας Παπάζογλου,  γυναίκας του ρεμπέτη Βαγγέλη Παπάζογλου, όπως τις διηγήθηκε στο γιό της Γιώργη Παπάζογλου, έγιναν μέσα από το στόμα, το λόγο και την ψυχή της Άννας Βαγενά που την ενσαρκώνει όλα αυτά τα χρόνια, κτήμα όλου του κόσμου, πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νέες γενιές...

Φέτος που συμπληρώνονται 90 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, και θέλοντας να τιμήσουμε αυτή την επέτειο, θα πραγματοποιήσουμε παραστάσεις με το έργο του Γιώργη Παπάζογλου "Αγγέλα Παπάζογλου". Νομίζουμε ότι είναι ο καλύτερος φόρος τιής για τον ξεριζωμένο ελληνισμό της Μικράς Ασίας.  Άλλωστε, ο λόγος της Αγγέλας είναι σήμερα πιο επίκαιρος από ποτέ, με τα όσα συμβαίνουν στην χώρα μαςΟ βαθύς και αγνός πατριωτισμός της, θα είναι ένα "βάλσαμο" για τις ψυχές όλων μας.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Το ρόλο της Αγγέλας ερμηνέύει η Άννα Βαγενά.
Αναγνώστρια η Γιασεμί Κηλαηδόνη.
Επιλογή κειμένου, από του βιβλίο του Γιώργη Παπάζογλου «Ονείρατα της άκαυτης και της καμμένης Σμύρνης»
και μουσική επιμέλεια: Λάμπρος Λιάβας
Σκηνοθεσία: Λάμπρος Λιάβας - Άννα Βαγενά
Σκηνικά - κοστούμια: Μάριος Σπηλιόπουλος
Ώρα έναρξης: 21.00   Τιμή εισιτηρίου: 17 ευρώ κανονικό, 12 ευρώ μειωμένο (Φοιτητικό, Μαθητικό, Συνταξιούχων άνω των 65 ετών, Ανέργων ΟΑΕΔ, Πολυτέκνων)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Αναγνώριση Γενοκτονίας

Αναγνώριση Γενοκτονίας
βοηθήστε με την ψήφο σας

photos

επισκέπτες

free counters

on line

Live Traffic Feed

Αναγνώστες

Serres Blogs