blog translate

Job Listings

recent posts

καιρός

Il leone di Amfipoli - The lion of Amfipolis
26.7.11

Στρυμόνας: Ο ποταμός που κρύβει παγίδες...

newsit, 26/07/2011
Πέντε άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή στα νερά του τα τελευταία τέσσερα χρόνια...

Πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους την τελευταία τετραετία στα άγνωστα και απρόσιτα για πολλούς νερά του ποταμού Στρυμόνα (επί ελληνικού εδάφους), ενός από τους ποταμούς της Βαλκανικής Χερσονήσου, που "μοιράζεται" ανάμεσα στη Βουλγαρία και την Ελλάδα.
Από το συνολικό μήκος των 360 χλμ. του ποταμού, τα 242 βρίσκονται επί βουλγαρικού εδάφους και τα 118 επί ελληνικού (αποκλειστικά στο νομό Σερρών). Ο ήπιος στην όψη ποταμός φαίνεται πως κρύβει κινδύνους στα βάθη του, που μπορούν να αποβούν μοιραίοι για όσους δεν τους γνωρίζουν.
Μόλις πριν από μερικές ημέρες (στις 12 Ιουλίου), ένας 27χρονος Βούλγαρος πνίγηκε στην περιοχή του Βαλτοτοπίου, όταν βούτηξε στα νερά του ποταμού, αναζητώντας λίγες στιγμές δροσιάς.
Ο νεαρός δεν ήταν, ωστόσο, το μόνο θύμα πνιγμού στην περιοχή τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, θύματα πνιγμού έπεσαν επίσης ένας 65χρονος Έλληνας, στις εκβολές του Στρυμόνα στην Αμφίπολη, το Σεπτέμβριο του 2008, ένας επίσης Έλληνας, 59 ετών, στην περιοχή του Αχινού, τον Ιούλιο του 2009, ένας 49χρονος, στην περιοχή Χείμαρρος, το Νοέμβριο του 2010 κι ένας 34χρονος Βούλγαρος, στην περιοχή Μεγαλοχωρίου, τον περασμένο Δεκέμβριο.
Οι ειδικοί αποδίδουν το φαινόμενο των πνιγμών στα νερά του Στρυμόνα κυρίως στην απερισκεψία. Ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας ν. Σερρών, Γιώργος Παπαδόπουλος, εξηγεί ότι οι περισσότεροι πνιγμοί στο Στρυμόνα οφείλονται στην υπερεκτίμηση κάποιων ότι μπορούν εύκολα να κολυμπήσουν ή να διασχίσουν τον ποταμό.
Ο ίδιος προειδοποιεί, μάλιστα, ότι "ο Στρυμόνας κρύβει παγίδες", σημειώνοντας: "Οι περισσότεροι δεν λαμβάνουν υπ' όψιν τους τα πολλά αρδευτικά κανάλια του νομού, που τραβούν τα νερά του Στρυμόνα, καθώς και τη στάθμη του ποταμού, που συνεχώς εναλλάσσεται".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Αναγνώριση Γενοκτονίας

Αναγνώριση Γενοκτονίας
βοηθήστε με την ψήφο σας

photos

επισκέπτες

free counters

on line

Live Traffic Feed

Αναγνώστες

Serres Blogs