blog translate

Job Listings

recent posts

καιρός

Il leone di Amfipoli - The lion of Amfipolis
18.3.11

Προώθηση έργων για την ενίσχυση του κατασκευαστικού κλάδου

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, 18/03/2011
Την προώθηση έργων με στόχο την τόνωση του κατασκευαστικού κλάδου δρομολογεί το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στη Βόρεια Ελλάδα...
Όπως προκύπτει από έγγραφο του υφυπουργού Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, το υπουργείο προχώρησε στον επανασχεδιασμό προγραμμάτων, για να αξιοποιηθούν παραγωγικότερα οι πόροι του ΕΣΠΑ, στην επιτάχυνση της μελετητικής ωριμότητας των έργων και στην ένταξη αρκετών έργων και δράσεων, όπως ο δρόμος Ποτίδαια-Κασσανδρεία, η σύνδεση της Εγνατίας με τη Ν. Σάντα και το Κιλκίς, ο δρόμος Αμφίπολη-Μεσοράχη, η περιφερειακή οδός Πολυγύρου, ο δρόμος Θεσσαλονίκης - Έδεσσας και η προετοιμασία δημοπράτησης των περιφερειακών οδών Κατερίνης και Σερρών.
Καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια που καταβάλλεται, αναμένεται να αποτελέσει και το σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση του συστήματος ανάθεσης και εκτέλεσης των συμβάσεων Μελετών και Δημοσίων Έργων, με στόχο την αντιμετώπιση προβλημάτων και αρρυθμιών που παρατηρήθηκαν στο παρελθόν και την εκτέλεση ποιοτικών υποδομών, που περαιώνονται στον προκαθορισμένο χρόνο και εντός του προϋπολογισθέντος κόστους.
Το έγγραφο του κ. Μαγκριώτη διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Θεόδωρου Καράογλου, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωνε ότι ο κατασκευαστικός τομέας έχει πέσει θύμα της οικονομικής κρίσης, τονίζοντας ότι τα στοιχεία για τη Βόρεια Ελλάδα είναι ανησυχητικά.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Αναγνώριση Γενοκτονίας

Αναγνώριση Γενοκτονίας
βοηθήστε με την ψήφο σας

photos

επισκέπτες

free counters

on line

Live Traffic Feed

Αναγνώστες

Serres Blogs