blog translate

Job Listings

recent posts

καιρός

Il leone di Amfipoli - The lion of Amfipolis
16.2.11

Αντιφατικές ανακοινώσεις της Νομαρχίας Σερρών για το χρυσό στεφάνι της Αμφίπολης και για τη μετεγκατάσταση του Δήμου Σερρών

a-maslarinos, 16/02/2011

Μετεγκατάσταση του Δήμου Σερρών στο Διοικητήριο

Το θέμα και παλαιότερα έχει απασχολήσει την σερραϊκή κοινή γνώμη. Να τι είχα γράψει τότε, την 1η Ιουλίου του 2007...

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΕΡΡΩΝ.

Από τον Αθανάσιο Μασλαρινό
Νομαρχιακό Σύμβουλο

Η  εύλογη  ερώτηση που τίθεται είναι αν μπορείς να παραχωρείς κάτι που δεν σου ανήκει. Πως μπορεί λοιπόν, η Νομαρχιακή Αρχή  να συζητάει  για την παραχώρηση ενός κτιρίου το οποίο δεν είναι περιουσία της νομαρχίας αλλά ανήκει στο Δημόσιο;


Παρακολουθώντας το κεντρικό δελτίο τοπικού τηλεοπτικού σταθμού στις 28/6/07, άκουσα προς μεγάλη μου έκπληξη πως ομόφωνα η Νομαρχιακή Συνέλευση αποφάσισε να παραχωρήσει το κτίριο της Νομαρχίας στο Δήμο Σερρών για μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του τελευταίου και πως ο Δήμος θα κατασκευάσει ένα σύγχρονο και πολυδύναμο κτίριο για τις ανάγκες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, (ΣΔΙΤ).
Πίστεψα, προς στιγμήν, ότι κάποιο λάθος είχε γίνει στην επιμέλεια της είδησης. Είδα όμως, προς μεγάλη μου λύπη, την επομένη, 29/6/07, μια μακροσκελή ανακοίνωση στις τοπικές εφημερίδες, προφανώς προερχόμενη από το γραφείο τύπου της Νομαρχίας, ασαφή νοηματικά που εν ολίγοις αφήνει να εννοηθεί ότι σύντομα θα γίνει η ανταλλαγή των εν λόγω κτιρίων.
Ο τηλεθεατής και ο αναγνώστης που παρακολουθούν την τοπική επικαιρότητα, χωρίς να γνωρίζουν λεπτομέρειες, τίποτα παραπάνω απ΄ αυτό δεν θα καταλάβουν. Μάλιστα ίσως να περιμένουν και την ανακοίνωση της ημερομηνίας για την πραγματοποίηση αυτού του έργου.
Κανείς, βέβαια, δεν αμφισβητεί πως η πόλη, καθώς και ο νομός, χρειάζονται αλλαγές. Αλλαγές μικρές και μεγάλες οι οποίες θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ζωής του καθενός, αλλαγές όμως πραγματικές και όχι εισηγήσεις εντυπωσιασμού για έκθεση ιδεών. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, πρώτα με τον εαυτό μας, αλλά πολύ περισσότερο με τον πολίτη.
Η πραγματικότητα γι αυτό το θέμα είναι διαφορετική από αυτή που παρουσιάζεται στον τύπο. Η αλήθεια είναι πως το Νομαρχιακό Συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίαση εξουσιοδότησε, πράγματι ομόφωνα, το Νομάρχη, να προχωρήσει σε διερεύνηση αυτής της προοπτικής αφού όπως πολύ ορθά παρατήρησε ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης, το κτίριο δεν ανήκει στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών αλλά είναι περιουσία του Δημοσίου και για να αλλάξει αυτό χρειάζεται ειδική νομοθετική ρύθμιση. Άρα είναι άτοπο να συζητάμε για την παραχώρηση περιουσίας που ανήκει σε άλλον.

Το ερώτημα  που γεννάται όμως είναι γιατί το δελτίο τύπου που εκδίδεται από τη Νομαρχιακή Αρχή αλλοιώνει την πραγματικότητα;
Θα ήθελα πολύ να είμαι καλοπροαίρετος και να δεχθώ πως είναι απλά ένα λάθος που οφείλεται στην απειρία των νέων ανθρώπων οι οποίοι ανέλαβαν τις τύχες του νομού και των συμβούλων τους.
Όμως λάθος που επαναλαμβάνεται δεν είναι λάθος αλλά σκοπιμότητα αφού αυτό γίνεται για δεύτερη φορά. Συγκεκριμένα δελτίο τύπου της Νομαρχίας που δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο την Πέμπτη 26/4/07, για την υπ΄ αριθμόν 50 απόφαση συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου, σχετικά με την επιστροφή του χρυσού στεφανιού της Αμφίπολης παρουσιάζει ως πρόταση του Νομάρχη την απαίτηση για επιστροφή του εν λόγω στεφανιού στο φυσικό του χώρο, στο Αρχαιολογικό μουσείο της Αμφίπολης. Το ορθό όμως είναι πως η πρόταση της διοικούσας  παράταξης ήταν να συνταχθεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση με το ψήφισμα του Δήμου Αμφίπολης το οποίο ζητούσε να πάει το στεφάνι στη Βουλή των Ελλήνων. Έπειτα από διαφωνία της μείζονος αντιπολίτευσης η συγκεκριμένη παράγραφος του κειμένου άλλαξε και διαμορφώθηκε με την αίτηση της επιστροφής στον τόπο που ανήκει, στην Αμφίπολη.

Οφείλει λοιπόν η Νομαρχιακή Αρχή να είναι περισσότερο προσεκτική σε ότι συζητείται στη αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου διότι τυχόν αλλοίωση αποφάσεων και ψηφισμάτων μας βάζει σε άλλου είδους σκέψεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Αναγνώριση Γενοκτονίας

Αναγνώριση Γενοκτονίας
βοηθήστε με την ψήφο σας

photos

επισκέπτες

free counters

on line

Live Traffic Feed

Αναγνώστες

Serres Blogs