blog translate

Job Listings

recent posts

καιρός

Il leone di Amfipoli - The lion of Amfipolis
21.2.11

Δηλώσεις Υφ. Γ.Μαγκριώτη από τη Νιγρίτα

yme, 21/02/2011
Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, εκπροσώπησε σήμερα την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την 98η επέτειο της απελευθέρωσης της Νιγρίτας.
Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο κ. Μαγκριώτης δήλωσε:

«Για κάθε πόλη, για κάθε περιοχή είναι μοναδική και ανεπανάληπτη η μέρα επανάκτησης της ελευθερίας της, ιδιαίτερα για περιοχές όπως η Νιγρίτα και οι Σέρρες, η Μακεδονία γενικότερα, με τόσο ιστορικό βάθος και πολιτιστικό πλούτο. 
Βέβαια, η Νιγρίτα χρειάστηκε να συνεχίσει τον αγώνα για μερικούς μήνες πρωταγωνιστώντας στο Β΄ Βαλκανικό Πόλεμο μαζί με τον εθνικό στρατό, για να σφραγίσει οριστικά την ελευθερία της και την ενσωμάτωση της στον εθνικό κορμό, δείγμα της πολύπλοκης και αντιφατικής συγκυρίας που ζούσε η Βαλκανική στις αρχές του εικοστού αιώνα. 
Σήμερα με την Ελλάδα πρωταγωνιστή οι Βαλκανικές χώρες, παρ’ όλες τις δυσκολίες και τις επιρροές που ασκούν τρίτες δυνάμεις, χτίζουν μέσα από διμερής και πολυμερής συνεργασίες το ειρηνικό τους μέλλον».

Σε ερώτηση για τα δημόσια έργα στο Νομό Σερρών ο κ. Μαγκριώτης απάντησε:
«Είναι ενταγμένο και κατασκευάζεται το τμήμα «Αμφίπολη-Μεσοράχη», του οδικού άξονα που συνδέει την Εγνατία Οδό με τις Σέρρες αλλά και τη Δράμα. Ο οδικός άξονας «Θεσσαλονίκης-Προμαχώνα» του οποίου οι τρεις εργολαβίες είχαν σταματήσει πριν τις εκλογές του 2009, έχει διασφαλισμένους πόρους και θα ολοκληρωθεί. Μέχρι τέλους του Μαρτίου θα έχει δοθεί σε χρήση ο ανισόπεδος κόμβος στο Λαχανά. Μέχρι το Πάσχα θα έχουν δοθεί τα 12χλμ από την κάτω Αμπέλα μέχρι το νέο Πετρίτσι. 
Για το τρίτο τμήμα, από το Στρυμονικό μέχρι το Χριστό, ελπίζω πως μέσα στον επόμενο μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί οι δικαστικές διαδικασίες με τον ανάδοχο, για να ξεκινήσει η κατασκευή του».

Σε ερώτηση για τον οδικό άξονα «Νιγρίτα-Στρυμονικό» μήκους 22χλμ, ο Υφυπουργός τόνισε:
«Το έργο αυτό είναι περιφερειακό για αυτό πρέπει η μελέτη που έχει εκπονήσει η νομαρχία Σερρών να δοθεί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στην Εγνατία ΑΕ για να αξιολογηθεί η πληρότητα της και για να επικαιροποιηθεί. Στη συνέχεια θα πρέπει να αναζητηθεί η ένταξη του σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα είτε της Περιφέρειας είτε της Κεντρικής Κυβέρνησης».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Αναγνώριση Γενοκτονίας

Αναγνώριση Γενοκτονίας
βοηθήστε με την ψήφο σας

photos

επισκέπτες

free counters

on line

Live Traffic Feed

Αναγνώστες

Serres Blogs