blog translate

Job Listings

recent posts

καιρός

Il leone di Amfipoli - The lion of Amfipolis
27.1.11

Απάντηση Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων για τον Διευρωπαϊκό Άξονα Ε 61

ergasia-press, 27/01/2011

Η άρση της απομόνωσης του Νομού Δράμας είναι συνυφασμένη με την σύνδεση του Νομού με την Εγνατία οδό. Το ότι η χάραξη του Ε61 περιλαμβάνει το Σέρρες- Δράμα- Καβάλα είναι γνωστό από προηγούμενα δελτία τύπου της Βουλευτού και επιβεβαιώθηκε και στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Δράμα το καλοκαίρι του 2010 παρουσία του Υφυπουργού κ. Γ. Μαγκριώτη.

Η εξέλιξη της πορείας του έργου αυτού μας ενδιαφέρει όλους και για αυτό η κα Κεφαλίδου επανήλθε με νεότερη ερώτηση προς το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων προκειμένου να υπάρχει συστηματική παρακολούθηση και επικαιροποίηση των στοιχείων...

Σύμφωνα με τις από 01-09-2010 Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, η μελέτη και κατασκευή ολόκληρου του άξονα «Σέρρες-Δράμα-Καβάλα» (Ε61) είναι αρμοδιότητα της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.». Σήμερα, το σύνολο του άξονα Ε61 βρίσκεται στο στάδιο μελέτης, πλην του τμήματος «Δράμα-Καβάλα», όπου προγραμματίζεται η ανάθεση αναγνωριστικής μελέτης. Ο Άξονας Ε61 συναντά τον Άξονα «Δράμα –Αμφίπολη» (Ε59) στην περιοχή της Ν. Μπάφρας.

Πιο συγκεκριμένα:

«Περιαστική Σερρών»

Από περιαστική οδός μετατρέπεται σε αυτοκινητόδρομο. Βρίσκεται σε μελετητική φάση.

«Σέρρες-Μεσορράχη-Νέα Μπάφρα»

Ολοκληρώνονται οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Προχωρούν οι μελέτες οδοποιίας. Διερευνάται η σύνδεση με τον Ε61 και Ε59.

«Νέα Μπάφρα-Δράμα»

Βρίσκεται σε μελετητική φάση.

«Οδικός Άξονας Δράμας-Καβάλας»

Πιθανή νέα χάραξη. Βρίσκεται σε μελετητική φάση.

Παρατίθεται ολόκληρη η απάντηση του Υπουργείου στην ερώτηση της Βουλευτού

Σύμφωνα με τις από 01.9.2010 Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, η μελέτη και κατασκευή ολόκληρου του άξονα «Σέρρες - Δράμα - Καβάλα» (Ε61) είναι αρμοδιότητα της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.». Σήμερα, το σύνολο του άξονα Ε61 βρίσκεται στο στάδιο μελέτης, πλην του τμήματος «Δράμα - Καβάλα», όπου προγραμματίζεται η ανάθεση αναγνωριστικής μελέτης. Σημειώνεται ότι ο άξονας Ε61 συναντά τον άξονα «Δράμα - Αμφίπολη» (Ε59) στην περιοχή της Ν. Μπάφρας.


Πιο συγκεκριμένα, ο υπόψη άξονας Ε61 χωρίζεται στα ακόλουθα τέσσερα επιμέρους τμήματα:


1. «Περιαστκή Οδός Σερρών»

Προκειμένου να κατασκευασθεί ο δεύτερος κλάδος (διαπλάτυνση) της υφιστάμενης Περιαστικής οδού και να μετατραπεί σε αυτοκινητόδρομο, έχουν προκηρυχθεί από την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε» δύο διεθνείς διαγωνισμοί, με αντικείμενο:

• Την εκπόνηση των Οριστικών μελετών Οδοποιίας, Υδραυλικών και Προκαταρκτικών μελετών τεχνικών. Ο διαγωνισμός, που ξεκίνησε την 12/01/2010, βρίσκεται στο στάδιο ελέγχου των τεχνικών προσφορών.

• Την εκτέλεση γεωερευνητικών εργασιών, για τις οποίες η σύμβαση υπογράφηκε στις 19/06/2009.

2. «Σέρρες - Μεσορράχη - Νέα Μπάφρα»

Το εν λόγω οδικό τμήμα υποδιαιρείται σε δύο υποτμήματα:

• Τα υποτμήμα «Σέρρες - Ν. Ζίχνη - Μεσοράχη», μήκους 29 χλμ, για το οποίο βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης ο διεθνής διαγωνισμός για την ανάθεση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και της οριστικής υδραυλικής μελέτης.


• Τα υποτμήμα «Μεσορράχη - Νέα Μπάφρα (σύνδεση με τον Άξονα Αμφίπολη)», μήκους 16 χλμ.

• Σημειώνεται ότι και για τα δύο ανωτέρω τμήματα εγκρίθηκε η προκήρυξη δύο διεθνών διαγωνισμών για την ανάθεση των οριστικών μελετών Οδοποιίας, τοπογραφικών μελετών, αποτυπώσεων και κτηματολογίου, αποχέτευσης - αποστράγγισης Κατά την εκπόνηση τη< μελέτης για το τμήμα «Σέρρες - Ν. Ζίχνη - Μεσορράχη» θα διερευνηθεί και η σύνδεση του άξονα Ε61 με την Εθνική Οδό Ε59 «Μεσορράχης - Αμφίπολης».

3. «Νέα Μπάφρα - Δράμα»

Η υφιστάμενη Εθνική οδός «Νέα Μπάφρα - Δράμα» έχει μήκος 30 χλμ. περίπου, και υποδιαιρείται σε τρία υποτμήματα:

• το υποτμήμα «Ν. Μπάφρα - Μαυρολεύκη», μήκους 10,5χλμ, για το οποίο εκπονούνται μελέτες από τη Διεύθυνση Μελετών Έργων Οδοποιίας του Υπουργείου τις οποίες προγραμματίζει άμεσα να παραλάβει και να συνεχίσει n «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.»

• το υποτμήμα «Μαυρολεύκη - Δράμα (Κουδούνια)» μήκους 8,7 χλμ„ για το οποίο, η Διεύθυνση Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Οράκης, ενέκρινε: Οριστική μελέτη οδοποιίας και συνοδές μελέτες (Γεωτεχνική έρευνα και μελέτη, Προκαταρκτική Μελέτη Αποχέτευσης - Αποστράγγισης, μελέτη οδοποιίας παράπλευρων οδών και Οριστική μελέτη Ανισόπεδου κόμβου Μαυρολεύκης), αντίγραφα των οποίων παρέλαβε και επισκοπεί αρμοδίως η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.».

• το υποτμήμα της «Νότιας Περιφερειακής Δράμας», μήκους 12 χλμ περίπου, το οποίο κατασκευάζεται από τη Διεύθυνση Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, και για το οποίο η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» εξετάζει τις απαιτούμενες ενέργειες για την αναβάθμιση του ως άνω οδικού έργου σε κλειστό αυτοκινητόδρομο.

4. «Οδικός Άξονας Δράμας - Καβάλας»


Δεδομένου ότι η διαπλάτυνση της υφιστάμενης οδού κρίνεται ανέφικτη λόγω της ύπαρξης κτισμάτων εκατέρωθεν της οδού στο μεγαλύτερο μήκος της, η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» εξετάζει τη διερεύνηση-εκπόνηση Αναγνωριστικής μελέτης νέας χάραξης.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Αναγνώριση Γενοκτονίας

Αναγνώριση Γενοκτονίας
βοηθήστε με την ψήφο σας

photos

επισκέπτες

free counters

on line

Live Traffic Feed

Αναγνώστες

Serres Blogs