blog translate

Job Listings

recent posts

καιρός

Il leone di Amfipoli - The lion of Amfipolis
14.12.10

Με το πρώτο χιόνι έκλεισαν δρόμοι και σχολεία

Μακεδονία, 14/12/2010


Προβλήματα στις οδικές αρτηρίες σε Δυτική και Κεντρική Μακεδονία.

Από τα ξημερώματα της Τετάρτης μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης προβλέπεται χιονόπτωση ακόμη και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το φαινόμενο θα κορυφωθεί την Τετάρτη μεταξύ 14.00-20.00...




Της Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου
alexpapa@makthes.gr


Στα λευκά ντύθηκε χθες η Βόρεια Ελλάδα από τις χιονοπτώσεις που εκδηλώθηκαν χθες τα ξημερώματα πλήττοντας περισσότερο τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία. Ο χιονιάς προκάλεσε προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε πολλές περιοχές, ειδικά σε δρόμους του επαρχιακού οδικού δικτύου. Στο Νευροκόπι Δράμας το ύψος του χιονιού έφτασε το μισό μέτρο. Κλειστά έμειναν χθες σχολεία ακόμη και στην περιφέρεια του νομού Θεσσαλονίκης.
Στη Θεσσαλονίκη, μέχρι το μεσημέρι ήταν κλειστός ο δρόμος Αγίου Βασιλείου - Χορτιάτη λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης, ενώ με αλυσίδες διεξαγόταν η κίνηση στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Σερρών στο τμήμα από την Άσσηρο μέχρι τη Δορκάδα και στην επαρχιακή οδό Ωραιοκάστρου - Μελισσοχωρίου. Για περισσότερο από μία ώρα έμεινε κλειστή η εθνική των Σερρών, καθώς στις 8 το πρωί νταλίκα δίπλωσε στο 27ο χιλιόμετρο της οδού. Προβλήματα αντιμετώπισαν και όσοι κινούνταν στις ορεινές περιοχές του νομού Σερρών, ειδικά στο επαρχιακό δίκτυο, όπου η χιονόπτωση ήταν έντονη. Με δυσκολία και μόνο με τη χρήση αλυσίδων κινούνταν τα αυτοκίνητα στη Βόρεια Χαλκιδική, ειδικά στους δρόμους προς Αρναία και Ταξιάρχη.
Οι αντιολισθητικές αλυσίδες ήταν απαραίτητες για την κίνηση των οχημάτων και στις ορεινές περιοχές της Ημαθίας, στις εθνικές οδούς προς το χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου και την Έδεσσα, στο ύψος της Σκύδρας. Στη Βέροια, η χιονόπτωση σταμάτησε λίγο μετά τις 9 το πρωί, ενώ η θερμοκρασία τα ξημερώματα έπεσε στους -4 βαθμούς, όπως και στο Κιλκίς, όπου χιόνιζε από τις 5 το πρωί, με αποτέλεσμα η κίνηση να διεξάγεται με αλυσίδες σε τμήματα του επαρχιακού δικτύου.
Κάτω από το μηδέν ήταν η θερμοκρασία στην Πέλλα, όπου το χιόνι έφτασε τα δέκα εκατοστά και η κίνηση προς το χιονοδρομικό κέντρο διεξαγόταν με αλυσίδες. Στην Πιερία, δυσκολίες αντιμετώπισαν οι οδηγοί στις ορεινές περιοχές και συγκεκριμένα στον Άγιο Δημήτριο, στην Παλιά Λεπτοκαρυά, στον Παλιό Παντελεήμονα και στο χιονοδρομικό κέντρο του Ελατοχωρίου.
Στην Καβάλα, η κυκλοφορία διεξαγόταν με αλυσίδες στους δρόμους προς Αμφίπολη και Δράμα. Μεγάλα προβλήματα αντιμετώπισαν οι οδηγοί στο οδικό δίκτυο του Νευροκοπίου Δράμας, όπου το χιόνι έφτασε το μισό μέτρο και η χιονόπτωση συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας, με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η κυκλοφορία για όλα τα φορτηγά οχήματα από τη Δράμα και το τελωνείο, ενώ η θερμοκρασία νωρίς το πρωί ήταν στους -5 βαθμούς.
Στην Ξάνθη, το ύψος του χιονιού ξεπέρασε τα τρία εκατοστά σε σημεία της εθνικής οδού και η κυκλοφορία διεξαγόταν με δυσκολία στα ορεινά και ιδιαίτερα στις περιοχές του Εχίνου και της Σταυρούπολης.
Στις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας, νωρίς το πρωί το θερμόμετρο έδειξε -5 βαθμούς, ενώ το ύψος του χιονιού έφτασε τα 10 εκατοστά και στις ορεινές περιοχές ξεπέρασε τους 30 πόντους. Η κυκλοφορία, διεξαγόταν μόνον με αλυσίδες σε όλο το οδικό δίκτυο των νομών Καστοριάς και Φλώρινας, αλλά και στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο των Γρεβενών και της Κοζάνης.


Δεν λειτούργησαν τα σχολεία

Κλειστά παρέμειναν χθες τα σχολεία στα δυτικά του νομού Θεσσαλονίκης. Λόγω του χιονιού και της ολισθηρότητας του δρόμου δεν λειτούργησαν τα σχολεία στον Σοχό, στον Βαθύλακκο και στη Χαλκηδόνα, ενώ λόγω των προβλημάτων στους δρόμους με καθυστέρηση πήγαν οι μαθητές στο γυμνάσιο και το λύκειο Ασσήρου. Στην ίδια περιοχή κλειστά έμειναν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της νομαρχίας Θεσσαλονίκης την απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων λαμβάνουν οι δήμαρχοι κάθε περιοχής. Κλειστά ήταν χθες λόγω της έντονης χιονόπτωσης όλα τα σχολεία στους νομούς Καστοριάς, Φλώρινας, Ημαθίας, Σερρών και Κιλκίς.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ta sxoleia stis ditikes sinikies tis thessalonikis, kathws kai stin ipoliph poli ekleisan ki afta simera? kai avrio tha parameinun kleista?

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Αναγνώριση Γενοκτονίας

Αναγνώριση Γενοκτονίας
βοηθήστε με την ψήφο σας

photos

επισκέπτες

free counters

on line

Live Traffic Feed

Αναγνώστες

Serres Blogs