blog translate

Job Listings

recent posts

καιρός

Il leone di Amfipoli - The lion of Amfipolis
15.11.10

Απόλυτη προτεραιότητα η ολοκλήρωση του Οδικού Άξονα Θεσσαλονίκη – Σέρρες – Προμαχώνα

serreslife, 15/11/2010

Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης, επισκέφθηκε την Παρασκευή τις Σέρρες και συγκεκριμένα την Δημοτική Κοινότητα Στρυμωνικού, τον υπό κατασκευή ανισόπεδο κόμβο «Κάτω Αμπέλας» του οδικού άξονα «Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας» και στη συνέχεια την πόλη των Σερρών.
Σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Τους τελευταίους 12 μήνες επανασχεδιάστηκαν προγράμματα, για να αξιοποιηθούν παραγωγικότερα οι πόροι του ΕΣΠΑ, επιταχύνθηκε η μελετητική τους ωριμότητα και εντάχθηκαν αρκετά έργα και δράσεις, ιδιαίτερα στο τομέα των δημόσιων αναπτυξιακών υποδομών (π.χ. ο δρόμος Ποτίδαια- Κασσανδρεία, η σύνδεση της Εγνατίας με τη Ν. Σάντα και το Κιλκίς, ο δρόμος Αμφίπολη – Μεσοράχη στις Σέρρες,  η περιφερειακή οδός Πολυγύρου, ο δρόμος Θεσσαλονίκης – Έδεσσας  και η προετοιμασία για τη δημοπράτηση της περιφερειακής Κατερίνης και Σερρών).
Δόθηκαν λύσεις σε χρόνια προβλήματα, που κρατούσαν βαλτωμένα εδώ και 3 χρόνια έργα, όπως Πατρίδα – Νάουσα και Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας .
Προετοιμάστηκε συναινετικά ένα στρατηγικό σχέδιο, με ορίζοντα δεκαετίας περίπου 8 δις ευρώ, για να δώσει απάντηση για τα επόμενα 50 χρόνια στα μεγάλα συγκοινωνιακά και περιβαλλοντικά προβλήματα της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής.
Σε 5 χρόνια μπορούμε να ολοκληρώσουμε ένα δίκτυο αυτοκινητοδρόμων, που θα συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με τα μεγάλα αστικά κέντρα της Κεντρικής Μακεδονίας».

Ειδικότερα για τις αναπτυξιακές υποδομές στο Νομό Σερρών, ο κ. Μαγκριώτης υπογράμμισε:

«Θεωρώ απόλυτη προτεραιότητα, την ολοκλήρωση του Οδικού Άξονα Θεσσαλονίκη – Σέρρες - Προμαχώνα και την Περιφερειακή των Σερρών. Θεωρώ απολύτως αναγκαία να ωριμάσουν μελετητικά τα τμήματα του Οδικού Άξονα Ε61, όπως και του  Βόρειου Άξονα Πετρίτσι -  Ροδόπολη -  όρια με νομό Κιλκίς. 
Επίσης είναι σημαντικό να αναβαθμιστεί η Σιδηροδρομική Σύνδεση Θεσσαλονίκη-Σέρρες, όπως και η κατασκευή μιας νέας γραμμής στην όδευση του Οδικού Άξονα Θεσσαλονίκης- Σέρρες, σαν μέρος του Προαστιακού της Κεντρικής Μακεδονίας. Η κατασκευή του Οδικού Άξονα Αμφίπολη- Μεσοράχη ξεκίνησε, και οι πόροι είναι διασφαλισμένοι στο ΠΕΠ της Κεντρικής Μακεδονίας. 
Είμαι βέβαιος, πως σε συνδυασμό με την έξοδο της οικονομίας από την κρίση, θα μπορέσουμε να χρηματοδοτήσουμε πολύ γρήγορα αρκετά από τα έργα που έχει ανάγκη ο νομός Σερρών.
Η αιρετή περιφέρεια και οι νέοι ισχυροί δήμοι, θα έχουν σημαντικό ρόλο στην εξειδίκευση, επιλογή των προτεραιοτήτων αλλά και στην υλοποίηση σημαντικών τμημάτων αυτού του σχεδίου.
Γι’ αυτό στις εκλογές της Κυριακής κρίνεται σε μεγάλο βαθμό η επιτυχία αυτού του σχεδίου. 
Η υλοποίηση αυτού του σχεδίου χρειάζεται ανθρώπους με ανοικτό μυαλό, που ψήφισαν και πιστεύουν το νέο θεσμικό πλαίσιο του «Καλλικράτη», το βασικό εργαλείο για τη διαχείριση αυτού του σχεδίου, έχουν γνώση, πρόγραμμα και πιστεύουν στη δύναμη της περιφέρειας και των πολιτών.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, εάν μειώνονται οι πόροι για την χρηματοδότηση του Καλλικράτη ο κ. Μαγκριώτης απάντησε:
«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αναλήθεια. Περιορίζονται οι σπατάλες από τις χιλιάδες θέσεις δημάρχων, αντιδημάρχων, προϊσταμένων, διευθυντών και προικοδοτείται η αιρετή περιφέρεια και οι νέοι ισχυροί δήμοι με αρκετά δις ευρώ σε όλη τη χώρα και ειδικά στην Κ. Μακεδονία. Αυτός είναι ακόμα ένας ισχυρός λόγος να επιλέξουμε την Κυριακή ικανούς ανθρώπους  που πιστεύουν και θα χτίσουν τον Καλλικράτη και μπορούν να διαχειριστούν αυτούς τους πόρους, καλύπτοντας την μηδενική απορρόφησή τους από την προηγούμενη κυβέρνηση, την τελευταία τριετία».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Αναγνώριση Γενοκτονίας

Αναγνώριση Γενοκτονίας
βοηθήστε με την ψήφο σας

photos

επισκέπτες

free counters

on line

Live Traffic Feed

Αναγνώστες

Serres Blogs