blog translate

Job Listings

recent posts

καιρός

Il leone di Amfipoli - The lion of Amfipolis
12.10.10

Ο Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 19.30 ΣΤΟ ΡΟΔΟΛΙΒΟΣ

Αθηναικο Πρακτορείο Ειδήσεων, 12/10/2010

   Το Ροδολίβος Σερρών θα επισκεφθεί απόψε στις 19.30 ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης,...
συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη και υποψήφιους Περιφερειακούς συμβούλους και θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στην αίθουσα Κινηματογράφου. Νωρίτερα, στις 18.15 θα επισκεφθεί την Παλαιοκώμη και στις 19.00 την Πρώτη Σερρών.

    Στην ομιλία του ο κ. Ψωμιάδης θα κάνει ιδιαίτερη μνεία στον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή, αποκαλώντας τον «χαρισματικό Έλληνα πολιτικό» και «αναμορφωτή της χώρας» καθώς, όπως θα πει, «πέτυχε αυτό που φαινόταν ακατόρθωτο, να αλλάξει την Ελλάδα, να τη βάλει στο δρόμο της ανάπτυξης».

    «Ο Καραμανλής έβλεπε μπροστά, ήξερε, πως για την πρόοδο και την ευημερία της Πατρίδας μας, είναι εθνική ανάγκη, είναι απόλυτη προτεραιότητα, η ενότητα των Ελλήνων, η εθνική Ομοψυχία. Η Μακεδονία, η Ελλάδα χρωστάνε τα μέγιστα στον άνθρωπο αυτό» θα αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Μεταξύ άλλων, θα αναφερθεί στη διαχρονικότητα των λόγων του ιδρυτή της ΝΔ, θυμίζοντας ομιλία του στη Βουλή, το Δεκέμβριο του 1974. «Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ είναι ένα πρόγραμμα ανεδαφικό, την εφαρμογή του οποίου δεν βλέπω στον ορίζοντα. Θα οδηγήσει δε, σε οικονομικό και κοινωνικό χάος» είχε πει τότε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. «36 χρόνια μετά», θα σχολιάσει ο κ. Ψωμιάδης, «η τραγική δικαίωση. Μνημόνιο, ανεργία, φόροι, απογοήτευση, μια χώρα με βαριά τραυματισμένη αξιοπρέπεια που βαδίζει σε ένα αβέβαιο μέλλον».

    Από την πλευρά του, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Γιάννης Μωυσιάδης, θα εστιάσει και αυτός στην προσφορά του Κωνσταντίνου Καραμανλή στον τόπο και θα επικεντρωθεί στην ίδρυση λιμανιού στην Αμφίπολη, στην προβολή και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Αμφίπολης καθώς και στην προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Αναγνώριση Γενοκτονίας

Αναγνώριση Γενοκτονίας
βοηθήστε με την ψήφο σας

photos

επισκέπτες

free counters

on line

Live Traffic Feed

Αναγνώστες

Serres Blogs