blog translate

Job Listings

recent posts

καιρός

Il leone di Amfipoli - The lion of Amfipolis
8.7.10

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΟ 12ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

e-simerini, 08/07/2010


Την Παρασκευή 9 Ιουλίου , στο Αρχαιολογικό Πάρκο της Αμφίπολης στις όχθες του Στρυμόνα

Πρεμιέρα στο 12ο Φεστιβάλ Αμφίπολης με τη θεατρική παράσταση « Λοκαντιέρα»...

Τις πύλες του ανοίγει το 12ο Φεστιβάλ Αμφίπολης την Παρασκευή 9 Ιουλίου , στο Αρχαιολογικό Πάρκο της Αμφίπολης στις όχθες του Στρυμόνα ,ένα Φεστιβάλ που έχει καταφέρει να καταξιωθεί ως θεσμός και να ξεχωρίσει ως πολιτιστικό γεγονός στην ευρύτερη περιοχή .
Ο δήμαρχος Αμφίπολης κ. Πέτρος Πετρίδης και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής παραχώρησαν συνέντευξη τύπου αναφερόμενοι στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 12ου Φεστιβάλ το οποίοπεριλαμβάνει μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις,.
Ο κ. Πετρίδης επεσήμανε ότι ο κόσμος στηρίζει το Φεστιβάλ με την προσέλευσή του στις εκδηλώσεις και ελπίζει ότι το ίδιο θα συμβεί και φέτος .
«Η ποιότητα είναι υψηλή παρότι έχουν μειωθεί οι εκδηλώσεις αριθμητικά σε σχέση από πέρυσι , από 12 εκδηλώσεις σε εννέα, λόγω της οικονομικής συγκυρίας .Δυστυχώς το επίσημο κράτος απουσιάζει , μας απάντησε το υπουργείο ότι δεν υπάρχουν χρήματα» τόνισε ο κ. Πετρίδης .
Στην φετινή διοργάνωσησυμμετέχουν ο δήμος Αμφίπολης ,η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών , η ΤΕΔΚ νομού Σερρών ,το ΕΒΕΣ και ιδιωτικές επιχειρήσεις .
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα τιμηθεί ο Καναδός αρχαιολόγος ΖάκΠερρό ,καθηγητής Πανεπιστημίου , ο οποίος από το 1991 διενεργεί ανασκαφές στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίαςΑργίλου . Τονκ. Περρό το δημοτικόσυμβούλιο Αμφίπολης ,με απόφαση του , έχει ανακηρύξει επίτιμο δημότη και πρόκειται νατιμηθεί δημόσια . Η εκδήλωση τιμής θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Αυγούστου λίγο πριν την παράσταση « Ιππείς» του Αριστοφάνη . « θα τιμήσουμε τον άνθρωπο που έχειαναδείξει την περιοχή , τον άνθρωπο που φέρνει στο φως αυτά που κρύβει η γη της αρχαίας Αργίλου» τόνισε ο κ. Πετρίδης .
Πρόγραμμα εκδηλώσεων 12ου Φεστιβάλ Αμφίπολης
Παρασκευή 9 Ιουλίου « Λοκαντιέρα» θεατρική παράσταση από την 5η εποχή . Πρωταγωνιστούν η Ρένα Λουιζίδου και ο Κώστας Κόκλας
Παρασκευή 16 Ιουλίου «Ομήρου Οδύσσεια» Ειδική Θεατρική Παράσταση από την Culture factory πρωταγωνιστούν οι Α.Αλεξανδράκης , Π. Κιοσσές .
Σάββατο 24 Ιουλίου « Αυτός ο αλήτης ο Κοέλιο …έχει πάρει πολύ κόσμο στον λαιμό του ….» θεατρική παράσταση των Α..Ρήγα- Δ. Αποστόλου . Πρωταγωνιστούν Εβελίνα Παπούλια , Αλέξανδρος Ρήγας .
Κυριακή 1 Αυγούστου « Η στρίγγλα που έγινε αρνάκι» θεατρική παράσταση από την Ελληνική Θεαμάτων . Πρωταγωνιστούν Θόδωρος Αθερίδης , Σμαράγδα Καρύδη.
Σάββατο 7 Αυγούστου « Υππείς» του Αριστοφάνη ,θεατρική παράσταση της Θεατρικής Διαδρομής σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου . Πρωταγωνιστούν Πέτρος Χαϊκάλης ,Γιώργος Αρμένης .
Κυριακή 8 Αυγούστου Συναυλία με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων
Παρασκευή 13 Αυγούστου Συναυλία με την Χάρις Αλεξίου
Παρασκευή 20 Αυγούστου « Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή. Θεατρική παράσταση του αμφιθεάτρου του Σπ. Ευαγγελάτου σε συνεργασία με την Culture factory . Πρωταγωνιστούν Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης , Καρυοφιλλιά Καραμπέτη
Τρίτη 24 Αυγούστου Συναυλία με τον Μ. Παργεντάκη ,αφιερωμένη στον Νίκο Ξυλούρη .
Δήμητρα Μετόκη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Αναγνώριση Γενοκτονίας

Αναγνώριση Γενοκτονίας
βοηθήστε με την ψήφο σας

photos

επισκέπτες

free counters

on line

Live Traffic Feed

Αναγνώστες

Serres Blogs