blog translate

Job Listings

recent posts

καιρός

Il leone di Amfipoli - The lion of Amfipolis
6.4.10

Επιστολή του Νομάρχη Δράμας για τους οδικούς άξονες του Νομού

Αθηναικο Πρακτορείο Ειδήσεων, 06/04/2010

Σας παραθέτουμε την επιστολή του Νομάρχη Δράμας, κ. Κωνσταντίνου Ευμοιρίδη, προς τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης, κ. Γεώργιο Παπανδρέου, τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, κ. Θεόδωρο Πάγκαλο, τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Δημήτριο Ρέππα, τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Ιωάννη Μαγκριώτη, τους Βουλευτές του Νομού Δράμας, τους Προέδρους των κομμάτων της Βουλής, τη Γεν. Γραμματέα της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης, κ. Θεοδώρα Κόκλα, τον Πρόεδρο της Διευρ. Ν.Α. Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης, κ. Κωνσταντίνο Τάτση, και την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε.»...




Αξιότιμοι Κύριοι,


    Σας γνωρίζουμε ότι το Νομαρχιακό Συμβούλιο Δράμας αποφάσισε ομόφωνα τη διεκδίκηση της επίλυσης των άμεσων αναγκών στις οδικές υποδομές του Νομού μας, με συγκεκριμένη πρόταση, που παρουσιάζεται στο συνημμένο χάρτη. Σημειώνουμε ότι η εν λόγω πρόταση επιλύει κατά τον καλύτερο και οικονομικότερο τρόπο τα προβλήματα των οδικών υποδομών της Ανατολικής Μακεδονίας συνολικά, αφού συγκεντρώνει την ικανοποίηση όλων των άμεσων σχετικών αναγκών, στην κατασκευή δύο αξόνων:


    ? στην κατασκευή του άξονα Ε22 (Ε61) που είναι ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος και επιλύει, μεταξύ των άλλων, τη διασύνδεση των περιφερειακών οδών των τριών πόλεων (Σέρρες-Δράμα-Καβάλα) και


    ? στην κατασκευή του άξονα ΕΟ 59 που βρίσκεται στη φάση κατασκευής του και απαιτεί μικρές μόνον προσαρμογές για να ικανοποιήσει την ανάγκη πρόσβασης των Δραμινών και Σερραίων στην Αμφίπολη.


    Αξίζει να σημειωθεί ότι με την εν λόγω πρόταση εξοικονομούνται μεγάλα κονδύλια, από:


    1. Τις παρεμβάσεις που γίνονται ή πρόκειται να γίνουν στην εθνική οδό Σερρών-Δράμας.


    2. Τις απαραίτητες και σημαντικές παρεμβάσεις, που πρέπει να γίνουν, στον άξονα Δράμας-Καβάλας.


    3. Την κατασκευή του άξονα Δράμα-Αμφίπολη, ο οποίος με βάση την εν λόγω πρόταση, ταυτίζεται, σ’ ένα μεγάλο τμήμα του, με τον άξονα Ε61 και σε ένα άλλο, επίσης μεγάλο τμήμα, με τον άξονα ΕΟ 59.


    Κύριοι,


    Ο Νομός μας είναι ο μόνος Νομός της περιοχής μας απ’ όπου δεν περνά η Εγνατία Οδός. Είναι ο μόνος, επίσης, Νομός, που κινδυνεύει να μείνει εκτός διευρωπαϊκών δικτύων, παρά τη σχετική γι’ αυτό πρόβλεψη με τον Ε 61. Από το 1996. έχει πλήρη αποβιομηχάνιση και έχει ενταχθεί στις φθίνουσες περιοχές και είναι θύλακας μεγάλης ενέργειας με απώλεια 10.000 θέσεων εργασίας τα τελευταία χρόνια, χωρίς πανεπιστημιακές σχολές και χωρίς διανομαρχιακές ή περιφερειακές υπηρεσίες. Συνημμένα σας αποστέλλεται η απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.


    Ζητούμε, λοιπόν, τη στήριξή σας, για την ικανοποίηση του δίκαιου, εύλογου και νομίμου αιτήματός μας.


    Με την πεποίθηση ότι θα αντιμετωπισθεί το αίτημά μας θετικά.


    Με εκτίμηση Ο Νομάρχης Δράμας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Αναγνώριση Γενοκτονίας

Αναγνώριση Γενοκτονίας
βοηθήστε με την ψήφο σας

photos

επισκέπτες

free counters

on line

Live Traffic Feed

Αναγνώστες

Serres Blogs