blog translate

Job Listings

recent posts

καιρός

Il leone di Amfipoli - The lion of Amfipolis
27.3.10

Έμεινε πίσω... σε έργα υποδομών ο νομός Σερρών

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 27/03/2010

Ο Οδικός Άξονας «Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας» παρουσιάζει προβλήματα στην κατασκευή του και τα εργοτάξια έχουν σταματήσει. Η περιφερειακή οδός των Σερρών δεν έχει ολοκληρωμένες μελέτες, ούτε και διασφαλισμένους πόρους για να κατασκευαστεί. Δεν έχει μελετηθεί η κατασκευή του Άξονα Ε61, που συνδέει τις Σέρρες με τη Δράμα και την Καβάλα και είναι τμήμα του Διευρωπαϊκού Δικτύου «Προμαχώνας – Σέρρες – Εγνατία»...


Το μόνο έργο που έχει δημοπρατηθεί, έχει ανάδοχο και τώρα βρίσκεται στη φάση του προσυμβατικού ελέγχου, είναι η κατασκευή, του μήκους 7,2 χιλ του οδικού άξονα «Μεσοράχη- Αμφίπολη», με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Αυτή τη κατάσταση αντίκρισε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, σε επίσκεψή του στο νομό Σερρών. Ο Γ.Μαγκριώτης κάλεσε τους φορείς του νομού να συναποφασίσουν σε ποια έργα θα δοθεί προτεραιότητα στην τρέχουσα Προγραμματική Περίοδο, καθώς, όπως είπε, δεν είναι δυνατόν να χρηματοδοτηθούν όλα μαζί. Πρότεινε στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών να αναλάβει τη διοργάνωση ημερίδας για τις αναπτυξιακές υποδομές του νομού στα μέσα Μαΐου του Μάη και το συντονισμό των τριών νομών Σέρρες -Δράμα- Καβάλα, για την υποστήριξη της κατασκευής του Άξονα Ε61.
Σύμφωνα με το Γ.Μαγκριώτη, ο νομός Σερρών έχει μεγάλο έλλειμμα αναπτυξιακών υποδομών, και τα τελευταία χρόνια κατρακύλησε στην προτελευταία θέση της ανάπτυξης των νομών της χώρας. Το πρόβλημα, τονίζει, εντείνεται γιατί δεν υπάρχει μέχρι σήμερα μελετητική ωριμότητα για τη δημοπράτηση και την κατασκευή των αναγκαίων υποδομών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Αναγνώριση Γενοκτονίας

Αναγνώριση Γενοκτονίας
βοηθήστε με την ψήφο σας

photos

επισκέπτες

free counters

on line

Live Traffic Feed

Αναγνώστες

Serres Blogs