Εκτός των κατοικημένων περιοχών ή εκείνων που πρόκειται να κατοικηθούν και σήμερα είναι εντός του ρυμοτομικού σχεδίου στον οικισμό της Ασπροβάλτας και στη διασταύρωση του Σταυρού μέχρι και τις Μηλιές μετακινούνται οι υφιστάμενοι πυλώνες υψηλής τάσης της ΔΕΗ...
Τα σπίτια επεκτείνονται διαρκώς και πλέον το παλαιό δίκτυο της ΔΕΗ κυκλώνεται από κατοικίες. Η υπογειοποίηση είναι «όνειρο απατηλό» για τα επόμενα χρόνια, λόγω κόστους (αυτό επικαλείται η εταιρία) και συνεπώς οι κάτοικοι υφίστανται επικίνδυνη ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.
Χτες, το νομαρχιακό συμβούλιο ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους για την απομάκρυνση των πυλώνων της ΔΕΗ, που συνιστούν τη γραμμή μεταφοράς 150kW Αμφίπολη - Στάγειρα. Το συγκεκριμένο δίκτυο, όπως είπε η αρμόδια αντινομάρχης, Ανθούλα Πορφυριάδου, είναι κατασκευασμένο από το 1969 και έχει μήκος 48 χλμ. Τα σπίτια πλέον έχουν φτάσει δίπλα στους πυλώνες, ενώ με την επέκταση της Ασπροβάλτας θα συμβεί το ίδιο και για μια σειρά άλλων υπό ανέγερση κατοικιών.
Αλλωστε, είναι χαρακτηριστικό πως η μετακίνηση των πυλώνων εκτός κατοικημένων περιοχών είχε ζητηθεί από το 2005! Συνολικά θα ξηλωθούν 22 πυλώνες και θα τοποθετηθούν σε μεγαλύτερη απόσταση από τις κατοικημένες περιοχές 24.