blog translate

Job Listings

recent posts

καιρός

Il leone di Amfipoli - The lion of Amfipolis
22.1.10

Δεν κάνουν πίσω οι αγρότες

sigmalive, 22/01/2010

Μακεδονία

Την απόφασή τους να εντατικοποιήσουν τις κινητοποιήσεις τους στον κόμβο Κερδυλλίων της Εγνατίας Οδού Σερρών -Καβάλας, πήραν, μετά από σύσκεψη του συντονιστικού τους οργάνου, οι αγρότες της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών του νομού. Έτσι από τη 01.00 το μεσημέρι μέχρι και τις 05.00 το απόγευμα, πέραν της Εγνατίας Οδού οι αγρότες έκλεισαν και την παλιά Εθνική Οδό Σερρών - Καβάλας, όλους τους παράπλευρους δρόμους καθώς και όλα τα αγροτικά οδικά δίκτυα. Στη δύναμη των αγροτών προστέθηκαν επιπλέον τρακτέρ από αγρότες της γύρω περιοχής. Οι δρόμοι παραμένουν κλειστοί.

Μετά τις 09.00 το βράδυ της Πέμπτης οι αγρότες και οι δασεργάτες επέτρεψαν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων σε τέσσερα μπλόκα του νομού Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα, στα διόδια Μαλγάρων, στα "Πράσινα Φανάρια", στη Νέα Χαλκηδόνα, στα Βρασνά τα τρακτέρ αποσύρθηκαν και οι κινητοποιήσεις αναμένεται να συνεχιστούν την Παρασκευή.

Κλειστά και ενισχυμένα με επιπλέον αγροτική δύναμη είναι τα σύνορα στον Προμαχώνα από το μπλόκο των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων του νομού. Οι υπόλοιπες μεθοριακές διαβάσεις στην Κρυσταλλοπηγή, Νίκη, Δοϊράνη, Ευζώνους, και Ορμένιο ανοίγουν και κλείνουν κατά διαστήματα

Στη Καβάλα στην Εγνατία οδό στο κόμβο της Χρυσούπολης οι αγρότες αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και έχουν κλειστούς τους δρόμους. Κλειστή σε δύο σημεία, εξακολουθεί να παραμένει η Εγνατία Οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας, εξαιτίας των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Στις περιοχές που κλείνουν οι κόμβοι της Εγνατίας Οδού, η κίνηση των οχημάτων γίνεται μέσω παρακαμπτήριων οδών ή από το παλιό οδικό δίκτυο. Αποκλεισμένος είναι και ο κόμβος Βογατσικού στην εθνική Θεσσαλονίκης- Καστοριάς, όπου η κίνηση διακόπτεται κατα διαστήματα.

Οι αγρότες παραμένουν και στο Στρυμονικό στη Θεσσαλονίκης Σερρών, αλλά και την παλιά εθνική Σερρών-Καβάλας στην Αμφίπολη. Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων και από τον κόμβο της Τρίγλιας στην Χαλκιδική, όπου υπάρχει επίσης, συγκέντρωση τρακτέρ. Να σημειωθεί ότι οι δρόμοι στους κόμβρους του Στρυμονικού (δρόμος Σερρών-Θεσσαλονίκης) ανοίγουν και κλείνουν εκ περιτροπής.

Τρακτέρ παραμένουν συγκεντρωμένα στα Γρεβενά και στη γέφυρα Σερβίων-Κοζάνης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Αναγνώριση Γενοκτονίας

Αναγνώριση Γενοκτονίας
βοηθήστε με την ψήφο σας

photos

επισκέπτες

free counters

on line

Live Traffic Feed

Αναγνώστες

Serres Blogs