blog translate

Job Listings

recent posts

καιρός

Il leone di Amfipoli - The lion of Amfipolis
18.9.09

Συνέντευξη του υποψήφιου Βουλευτή Σερρών Μ. Μπόλαρη

agroschannel, 18/09/2009

Το μέλλον ανήκει στην ποιοτική, πιστοποιημένη, οικολογική αγροτική παραγωγή τονίζει στο Agroschannel ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στον Νομό Σερρών Μάρκος Μπόλαρης .Θεωρεί κρίσιμη τη ρυθμιστική παρέμβαση του κράτους, ώστε τα καρτέλ να πάψουν να εξοντώνουν την αγροτιά και να πιέζουν ασφυκτικά τους καταναλωτές και επισημαίνει οτι η χρειαζόμαστε την αγροτιά στην περιφέρεια, και τους αγρότες υγιείς, οικονομικά και κοινωνικά ισχυρούς και δημιουργικούς. Διαβάστε τη Συνέντευξη :


Ερ.Ο Νομός των Σερρών θεωρείται από τις περιοχές της Βορείου Ελλάδος που πλήττεται περισσότερο από την ανεργία . Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο η ανεργία στον νομό Σερρών ξεπερνά το 20% και μαζί με τη μαύρη εργασία το 30%, την ώρα μάλιστα που κάποιοι φέρνουν συνεχώς Βούλγαρους εργάτες για δουλειά. Εάν γίνεται Κυβέρνηση πως θα αντιμετωπιστεί αυτή η ζοφερή εικόνα .


Απ.Ο Νομός Σερρών, σε πλήρη αναντιστοιχία τόσο με την έκταση και τον πληθυσμό του, όσο και με τις πολλές και ποικίλες δυνατότητες ανάπτυξης, βρίσκεται δυστυχώς προτελευταίος στην κλίμακα της ανάπτυξης ανάμεσα στους νομούς της χώρας μας. Συνέπεια της καθυστέρησης στην ανάπτυξη είναι και η ανεργία.

Είναι σαφές ότι το τραίνο της βιομηχανικού τύπου ανάπτυξης έχει προσπεράσει τα Σέρρας. Όμως δεν επιτρέπεται να χάσουμε το τραίνο της Πράσινης Ανάπτυξης, την οποία εισηγείται με άμεσα υλοποιήσιμα σχέδια ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. Πρόκειται για μία αναπτυξιακή αντίληψη, η οποία έχει στο κέντρο της τον άνθρωπο και το φυσικό και πολιτιστικό του περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα επιμένει στις μικρές κλίμακες και διαθέτει ως κύριες συνιστώσες της την κοινωνική δικαιοσύνη, την αειφορία και την ενεργοποίηση όλων των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου.

Ο νομός μας είναι ιδιαίτερα προικισμένος τόσο σε δυνατότητες πρωτογενούς παραγωγής στον γεωργικό και κτηνοτροφικό τομέα, όσο και σε φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον, που μπορεί να στηρίξει πολλές και ποικίλες παραγωγικές δράσεις στον τομέα των υπηρεσιών. Ο δευτερογενής τομέας της μεταποίησης, της βιομηχανίας και των κατασκευών έχει επίσης τεράστιες δυνατότητες.

Αυτό που χρειάζεται είναι ένα συνολικό αναπτυξιακό σχέδιο, το οποίο να συνδυάζει την ολοκλήρωση και τον ανασχεδιασμό των συγκοινωνιακών και επικοινωνιακών υποδομών (προαστιακή σιδηροδρομική σύνδεση με την Θεσσαλονίκη, κάθετοι στην Εγνατία οδικοί άξονες, ευρυζωνικά δίκτυα) με την ανάπτυξη αλληλένδετων μεταξύ τους δράσεων και στους τρεις τομείς παραγωγής:

  • Η αγροτική παραγωγή οφείλει να στραφεί στο ποιοτικό, οικολογικό και πιστοποιημένο προϊόν.

  • Η μεταποίηση πρέπει να στραφεί στην αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων.

  • Η βιομηχανία να ενισχυθεί στην κατεύθυνση της καινοτομίας και της οικολογικής παραγωγής.

  • Ο τομέας των υπηρεσιών πρέπει να αξιοποιήσει την φυσική και πολιτιστική «προίκα» της περιοχής: θεραπευτικός και ιαματικός τουρισμός, ποιοτικός αγροτουρισμός, προστασία και διαχείριση των βιότοπων ( Στρυμόνας, Κερκίνη, Αγγίτης, ορεινοί όγκοι) και του πολιτιστικού και ιστορικού αποθέματος (προϊστορικά και κλασικά μνημεία, όπως η Αμφίπολη, Μονές Προδρόμου και Εικοσιφοίνισσας, βυζαντινό Σιδηρόκαστρο, συνοριακή οχυρωματική γραμμή Ρούπελ κλπ). Η ιστορία, η παράδοση, το περιβάλλον σε μία αρμονική συναρμογή, αποτελούν το ψηφιδωτό της ανάπτυξης.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Αναγνώριση Γενοκτονίας

Αναγνώριση Γενοκτονίας
βοηθήστε με την ψήφο σας

photos

επισκέπτες

free counters

on line

Live Traffic Feed

Αναγνώστες

Serres Blogs