blog translate

Job Listings

recent posts

καιρός

Il leone di Amfipoli - The lion of Amfipolis
6.6.09

Ξανά στο τραπέζι ο προαστιακός της Θεσσαλονίκης

Αγγελιοφόρος, 06/06/2009


Aνοίγει ο δρόμος για τις επεκτάσεις του προαστιακού της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, καθώς στα μέσα Ιουλίου παραδίδεται στην κυκλοφορία η προαστιακή γραμμή Αθήνα - Χαλκίδα.

Ουσιαστικά, το υπουργείο Μεταφορών σχεδιάζει να προχωρήσει μέσω συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) βασικές προεκτάσεις του προαστιακού δικτύου της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.

Βασική προτεραιότητα, σύμφωνα με το σχεδιασμό του ΟΣΕ, αποτελεί η ανάπτυξη ΣΔΙΤ για τις προεκτάσεις του προαστικού της Θεσσαλονίκης, που προβλέπεται να αναπτυχθεί ακτινικά επί των υφιστάμενων σιδηροδρομικών γραμμών που συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με την Κατερίνη και τη Λάρισα, αλλά και με τη Βέροια και την Εδεσσα, το Πολύκαστρο και την Αξιούπολη, το Κιλκίς, τη Ροδόπολη καθώς και τις Σέρρες.

Ως μελλοντικές επεκτάσεις, για την κατασκευή των οποίων αναζητούνται και ιδιωτικοί πόροι, εξετάζονται οι συνδέσεις με Γιαννιτσά και Αριδαία, με Επανομή και Μουδανιά, απευθείας με Σέρρες, με Ασπροβάλτα και με Αμφίπολη, εφόσον υλοποιηθεί ο άξονας Θεσσαλονίκης - Αμφίπολης - Καβάλας - Τοξωτών Ξάνθης, ο οποίος αναμένεται να βελτιώσει τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη καθώς και με τις σιδηροδρομικές πύλες εξόδου της χώρας προς Βουλγαρία (μέσω Ορμενίου) και Τουρκία (μέσω Πυθίου). Παράλληλα, θα διασφαλίσει σιδηροδρομική σύνδεση με τον εμπορικό λιμένα Καβάλας (Ν. Καρβάλη).

Διπλή γραμμή

Αλλωστε, στους σχεδιασμούς του ΟΣΕ είναι και η δημουργία νέας διπλής γραμμής, η οποία, οδεύοντας σε μεγάλο μήκος του αυτοκινητόδρομου, θα ενώνει την έξοδο του σιδηροδρομικού σταθμού Αιγινίου με τη Θεσσαλονίκη, για την εξυπηρέτηση των υπεραστικών και εμπορικών συρμών. Σύμφωνα με τον ΟΣΕ, η νέα γραμμή θα εξασφαλίζει συντομότερη διαδρομή προς τη συμπρωτεύουσα παρακάμπτοντας το υφιστάμενο τμήμα Αιγίνιο - Πλατύ - Θεσσαλονίκη, το οποίο θα μπορεί να εξυπηρετεί κυρίως την προαστιακή κίνηση της Θεσσαλονίκης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Αναγνώριση Γενοκτονίας

Αναγνώριση Γενοκτονίας
βοηθήστε με την ψήφο σας

photos

επισκέπτες

free counters

on line

Live Traffic Feed

Αναγνώστες

Serres Blogs